Bisnes yang best untuk buat dari rumah jer

12:14 PM ida ahmad 0 Comments

Bisnes apa yang boleh mak enjoy jaga anak-anak dari rumah ja ?

Memang dilema besar ni tau. Nak jaga anak sendiri, paranoid dengan babysitter.. ( i jer ), particular dengan isu hygenic juga.. grrrrr..

Nak bisnes la, tapi takut nak keluar modal besar.



(Di sebalik gambar mak2 yang nampak profesional, adalah anak2 kecil yang berlari-lari nak menyelit sama)


Mula-mula dulu Ida tercari-cari bisnes sebab nak bisnes yang dapat spend time dengan anak2.
.
Ada terfikir nak buat butik cafe yg kids friendly atau kids enrichment center.
.
Akhirnya Ida kawan untuk join Shaklee.
.
Beliau ni baik tau walaupun tegas. Beliau banyak bantu untuk nampak halatuju dalam bisnes ni.
.
Ida perasan yang bisnes ni bukan je dapat bagi apa yg Ida nak, tapi rupanya lebih dari tu.
.
Contohnya, sebelum ni tak sedar pun pasal satu benda ni.
.
Iaitu tentang penggunaan bahan kimia merbahaya dalam alat-alat penjagagaan diri dan makanan kita.
.
Jadi sejak terjebak ni dah mula ambil kisah dan takmau orang sekeliling dan diri sendiri terjebak dengan benda-benda yang banyak bahan kimia merbahaya nih.
.
Dan kini target Ida lagi besar iaitu untuk besarkan bisnes & organisasi Ida.
.
Bantu lebih ramai orang capai impian masing-masing dengan melalui bisnes ni.
.
Kawan-kawan doakan ye Ida untuk naik rank Master cycle ni ye.
.
Kawan-kawan yg nak join pun boleh.
.
Together we grow !
.


013.488.2382
http://idakhairani.com
http://www.mysupervitamins.com

0 comments: