Kedai makan mee udang best di Penang

8:28 PM ida ahmad 0 Comments

Setiap kali balik kampung, mesti cari mee udang dan chow kueh teow. Rasa kow dan tak dapat kat tempat lain. Banyak juga kedai mee udang di Seberang Perai tapi yang saya selalu mai yg ni.

"Ida Mee Udang Sungai Dua "

Mana kedainya? Dekat dengan highway Utara Selatan Exit Sungai Dua. Boleh cari di waze "Ida Mee Udang Sungai Dua".

Bila buka ?


Setiap hari buka dari 12.30 tengah hari ke 12 pagi tapi hari Selasa tutup. Kalau nak calling2 dulu 012-4142827.

Menu apa ada selain mee udang? Yang rasa baca dan tahu ada satay, nasi ayam dan banyak lagi jenis mee macam mee gorang, mee sup dan mee hailam. So bolehlah anak-anak pun ikut taste mereka sendiri. Ada pilihan lain kalau yang tak suka mee udang.

Ni dia mee udang IDA, saya punya.


Hangpa pernah tengok kicap dan air ni ?


Zaman kanak-kanak legen air dan kicap ni.. Sekarang boleh nikmatinya di Mee Udang Ida Sungai Dua.

Jadi, tunggu apa lagi? Kalau pasang niat nak jalan-jalan cari makan di Penang, singgah la makan mee udang di sini.

Jemputlah ya !!!! Bagitau saya kawan owner.. Kuang kuang kuang !!!



0 comments: