Cadar Patchwork Yang Cantik

5:05 PM ida ahmad 0 Comments

Alkisahnya walau berlegar-legar orang iklan cadar patchwork ni di FB, hati belum terbuka nak membeli. Ibu memang particular betul part cadar, kena feel sendiri dengan jari jemari.

Masa raya hari tu, ke rumah makngah.. Lapik kaki dari depan ke dapur patchwork.. Hebatnya, buat lap kaki ja. Kayo kayo !!!

Kemudian jumpa pula di rumah abang & kak ipar. Kali ni cadar pula. Best juga.. Sedap juga.. Syok juga.. Tapi belum sampai seru lagi..

Sampailah mak mertua ajak ke GM. Dah lama tak ke sana. Nak beli apa pun tak tau. Dulu pi GM mesti cari baju gaun2, baju anak2.. Dah memang jenis kena feel dengan tangan memang tak boleh beli online.

Dah alang-alang pergi, dari xada shopping list, terus ada. Nak jadi cerita, masa pi jalan2 dengan mak mertua, x terserempak langsung ok dengan cadar patchwork. Last2 memang tak beli.

Sampailah kami pi lagi minggu ni, park level atas dan turun ikut tangga bergerak. Jadinya turun2 level 5 tu terus memang cadar patchwork aja.. Cuci mata sakan. Pilih punya pilih, last2 sekali tanya pendapat suami. 

Sekali dia yang pilihkan. Buang masa ja dari tadi perah otak nak shortlisted. Last2 dia yang pilihkan. Mujurlah lepas dah dipakaikan di tempat beradu, akak puas hati ! Mabeles!! Cantik !! Dan sedapp sangat!! Asyik rasa nak berenang renang ja di atas katil.



Walaupun excited nak pakai, korang jangan lupa basuh dulu ok. Lepas basuh lagi lembut & sedap. So, kalau korang nak akak tolong belikan.. Boleh diusahakan.. RM120, 1 set cadar dengan 2 sarung bantal.. Queen atau King boleh pakai. Lapik kaki standard RM20, kalau yg saiz ala2 runner tu RM50. Carpet lupa harga tapi corak carpet akak sukaaaa sangat !!! Tapi taktau nak letak mana dah, save duit.


Ida Khairani

www.ceriterakami.blogspot.com
www.mysupervitamins.com
www.sarawakauthentc.blogspot.com

0 comments: