Cuci-cuci di Turki

11:16 PM ida ahmad 0 Comments

Satu perkara yang senang nak jumpa kat Turki ni, kalau berhenti kat hentian, kenderaan mesti akan dicuci.. Berus penyapu lagi. Risau kereta bercalar? Haruslah..

Memang nampak kesungguhan mencuci tu. Kalau kereta pinjam, mau nervous nak jumpa tuan kereta. Kalau kereta sendiri, mau pengsan la la tu juga.

Saya ada tanya pada tour guide, berus tu kasar tak? Dia kata lembut ja. Tak bercalar kereta. Korang tengok video dan rasa macam mana? Soalan saya seterusnya, free ka kena bayar? Jawabnya bagi ja macam tip, 5 lira ka..


Jadi jangan terkejut kalau tengok aksi begini kalau korang melancong ke Turki. Berani tak cuba pada kereta sendiri??? :D

Ida Khairani

www.ceriterakami.blogspot.com
www.mysupervitamins.com
www.sarawakauthentc.blogspot.com

0 comments: