Susu ibu kembali banyak !

7:14 PM ida ahmad 0 Comments

Beberapa minggu lepas, ibu dilema bila susu merudum selepas balik dari US. Alhamdulillah, kini tak lagi. Ibu dah jumpa MILK BOOSTER baru. Ibu dah kongsikan dengan kawan-kawan dan meraka juga dapat hasil yang sama. Ibu nak, ibu - ibu menyusu yang membaca juga tak putus asa dan cuba altenatif ini. Kami dah cuba Collagen Powder Shaklee dan ia terbukti membantu menggalakkan pengeluaran dan buat susu ibu kembali banyak! Hakikatnya, Collagen ni diuji untuk kesihatan kulit dan telah terbukti melembabkan kulit, melembutkan kulit, menegangkan kulit dan bagus juga untuk kesihatan sendi ! Kesan sampingan terhadap pengeluaran susu ibu hanyalah side effect iaitu kesan sampingan yang hebat untuk para ibu yang menyusu. Yang tak menyusu, rasakan perubahan pada payudara anda juga. Pasti lebih mantap dan marvelous !!! Eh, lelaki pun boleh ambil. Nak handsome kan?

Sini, ibu kongsikan coretan dan kegembiran ibu yang ibu catat di blog mysupervitamins.com

Sekarang ni sedang berlangsung promosi collagen shaklee. Saya pernah ambil dulu, Alhamdulillah banyak perubahan. Kemudian saya ambil dan konsisten yang basic saja bila muka kurang bermasalah dah. Dalam kata lain, makin bersih dan sihat ! Bila promo shaklee collagen powder ni kembali, teruja balik nak cuba semula walaupun saya seorang ibu menyusu sekarang. Yang best, saya dapat kesan yang sampingan terbaik dari segi penyusuan susu ibu. So, kali ni saya nak kongsikan kebaikan, kesan dan testimonial saya dan rakan-rakan kami yang juga ibu menyusu. Saya harap ibu menyusu tak ragu-ragu mengamalkan collagen shaklee dan mendapat kebaikan serupa terhadap penyusuan susu ibu.









Untuk pengetahuan perkara penting dan asas dalam penyusuan adalah supply vs demand. Kami memang pegang prinsip ni. Bagi yang tak tahu, saya dan rakan-rakan Shaklee mendapat hadiah istimewa percutian ke US iaitu Los Angeles dan San Fransisco sebanyak 11 hari. Di sana, ibu-ibu menyusu tak semua yang mengepam susu untuk bekalan bawa balik ke Malaysia. Cuma ada seorang ja sebab anaknya memang eksklusif menyusu susu ibu melalui botol. Kami yang lain, sekadar mengepam atau marmet dan buang untuk mengekalkan production. Ramai yang tak buat pun bila payudara tak sakit, termasuklah saya. Kiranya, bila tak pump, payudara tak sakit dan produce susu lagi buat sementara. Kami yakin sangat, bila dah balik Malaysia, dengan adanya rangsangan dan permintaan dari anak, susu ibu pasti meriah dan banyak macam biasa !!!









Selepas seminggu lebih balik dari US dengan mengekalkan konsep penting iaitu supply vs demand dan tip memperbanyakkan susu ibu, nampaknya susu kami tak meriah macam sebelum ni. Anak saya, Nuh Iman makan sangat banyak macam memang tak kenyang minum susu. Malah di sebelah malam, jaga banyak kali sangat bangun untuk menyusu. Bila saya bagi air kosong, minum macam sangat dahaga. Saya masih positif yang susu saya sentiasa cukup untuk dia dan tidak sesekali top up dengan susu formula lain. Sedangkan masa pi US pun saya tinggalkan EBM untuknya.





Menjelang promo September, saya pun gatal nak cuba Collagen Powder Shaklee. Alhamdulillah, Allah Maha Pemurah dan Maha Kaya, selepas 2 sachet ambil Collagen, cik B dah rasa perbezaan. Rasa kesan positif yang sangat mengujakan semasa anak




menyusu. Sebelum tu B tak rasa penuh pun untuk setiap kali penyusuan. Tak rasa bengkak atau banyak susu. Anak minum pun confius ada susu atau tidak. 











Kalau masih tak percaya, saya kongsikan testimonial rakan-rakan saya. Sebenarnya selepas kesan sampingan yang terbaik apabila makan collagen, saya terus whatapps rakan-rakan yang pergi US juga anak-anak downlines kerana happy dan excited sangat! Rupanya ramai yang susu merudum juga macam saya sebelum cuba collagen. So ada rakan-rakan yang terus mencuba petua milk booster dengan collagen ni. Kesan sampingan mereka juga sama seperti saya dan boleh rujuk gambar testimonial di bawah ni! 

























































Kesan sampingan Collagen Powder Shaklee tidak syak lagi kerana kandungan protein, vitamin c dan vitamin b yang terdapat dalam sumbernya. Saya harap, pada ibu-ibu yang masih mencari dan belum ketemu makanan yang menggalakkan pengeluaran susu ibu, bolehlah mencuba altenatif istimewa Shaklee Collagen Powder ni! Dalam nak cantik, payudara mantap dan tegang, kulit lembab dan halus, mungkin anda akan bertuah kerana mendapat kesan sampingan susu ibu yang meriah dan sangat banyak !!! Kalau nak tahu, sumber dan kebaikan serta banyak lagi kesan sampingan Shaklee Collagen Powder, wajib baca info di link ni juga





Order Collagen di Sini atau hubungi 013 488 2382 sekarang ! TAWARAN DAN KONSULTASI ISTIMEWA MENANTI !






Ibu anak-anak syurga,




Ida Khairani





admin@mysupervitamins.com

0 comments:

Resepi bubur nasi ayam dengan keledek

9:13 PM ida ahmad 2 Comments

Makanan selain susu ibu boleh diperkenalkan selepas baby umur 6 bulan. Sebelum tu, sebaiknya eksklusif susu ibu. Kerana susu ibu sudah lengkap dan memadai untuk perut kecil bayi. Namun, ada bayi yang tak tunjuk minat terhadap makanan walaupun dah berusia 6-7 bulan. So tak perlu dipaksa dan tak perlu susah hati. Mulakan dan kenalkan makanan pejal bila mereka dan ready dan tunjukkan tanda-tanda bayi dah bersedia untuk makanan pejal.

Ibu kena bersedia juga. Kena baca apa yang boleh diperkenalkan untuk bayi usia 6 bulan, 6-8 bulan, 8-10 bulan, 10-12 bulan dan setahun ke atas. Saya ada kongsikan makanan bayi yang saya dah kenalkan pada baby Nuh Iman di usia 6 bulan, 6-8 bulan dan hingga kini.

Di sini ibu nak kongsikan resepi bubur nasi campur ubi keledek dan ayam untuk bayi 8 bulan ke atas.

Cara ibu..

1.Ambil segengam beras basuh dan letak air banyak2. Ibu masak dalam microwave untuk 20 minit. Tak perlu tutup.

IMG_4161.JPG

Bila siap begini rupanya.

2. Rebus ayam hingga lembut. Tak perlu masukkan garam.

IMG_4193-0.JPG

3. Cuci dan potong ubi keledek. Ni ubi keledek jepun warna ungu. Rebus juga sampai lembut.

IMG_4192-0.JPG

4. Bila semua dah siap masak, boleh campur dan kisar ikut tekstur dan sukatan yang anak suka.

Resepi bubur nasi ubi keledek ungu jepun untuk bayi

Tekstur bubur nasi untuk bayi

Kalau nak masak untuk sehari, 3 kali makan, boleh ja combine semua sekali masak atas api. Kena rajin tengok dan tambah air supaya nasi tak hangit.

Selamat mencuba!

Untuk anak setahun ke atas, ibu bapa boleh berikan Meal Shakes sebagai tambahan pada makanan utama untuk menyokong tumbesaran & meningkatkan imun badan. Mealshakes adalah multivitamin dengan protein dan serat dalam bentuk serbuk yang boleh dibuat minuman atau makanan.

Ida Khairani
013 488 2382

2 comments:

Ibu ke Disneyland, Los Angeles

1:37 AM ida ahmad 0 Comments

Suka betul trip ke US ni. Usah tanya berapa bayaran masuk ke Disneyland sebab kami masuk PERCUMA ja sebab semua ditanggung beres oleh Shaklee. Bila ke tempat macam ni tanpa anak rasa kosong juga. Namun, bila fikir balik, oklah. Lain kali bawa anak-anak boleh layan dan fokus kat diorang ja. Kalau tak, ibu makan hati ja tak sempat main rides best2. Kekeke!!! Ibu pun berjiwa muda remaja + adventure, ok!

Tiket ke disneyland

Tiket pun dibawa balik sebagai buah tangan ke Nazhan

minnie-mouse-di-disneyland


Minnie yang nak bergambar dengan ibu. Layan ja la .

mickey toon town di disneyland

Comel town ni!

Tarikan di mickey toon town

Balai bomba & post office di Mickey Toon Town

Stesen minyak di toon town

Stesen minyak yang kuit miut di Toon town disneyland

Istana yang glamur di Disneyland width =

Istana yang sinonim dengan disneyland. Malam ada bunga api di sini

Gambar-gambar sekitar parade di disney





mickey-mouse-parade-di-disneyland

elsa-frozen-di-disneyland

Princess Elsa yo!

Pengalaman di Disneyland menang sangat syok dan menaikkan semangat lagi utk work harder in shaklee supaya dapat bawak anak-anak sendiri dan anak-anak Shaklee datang di masa depan!

Oh, sepanjang kt sini, ibu makan pisang ja. Diet seharian tu. Kalau nak dapatkan makanan halal mungkin boleh keluar dari Disneyland dan ke area berdekatan di luar & visitor boleh masuk balik dengan syarat kena cop invisible di tangan dulu sebelum keluar. Ibu x ada internet nak surf utk halal food tapi mengikut tour guide kami dalam Disneyland tak ada.

Untuk solat pula, boleh bertanya di City Hall. Dalam City Hall ada bilik yang diorang benarkan untuk solat. Ibu solat di bilik tu tapi ramai kawan-kawan solat ja di mana-mana area yag sesuai. Janji tak kacau orang. Like it
Love it !

tempat solat di disneyland, Los angeles

Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor 846056

0 comments: