Review : Stroller combi urban lite

12:52 AM ida ahmad 0 Comments

Stroller kami asal combi xxxx. Tak tahu apa nama dia.. Beli masa Nazhan umur setahun lebih rasanya. Masa tu stroller ni offer clearance di Parkson Miri. Murah sangat dalamRm400 rasanya. Malangnya, lepas 6 tahun, ada part yg dah rosak tapi combi dah tak keluarkan spare part. Maklumlah maybe ni 10 tahun dulu punya production.

20140601-173328-63208739.jpg

Tiba-tiba tahun ni fenomena stroller babyzen yoyo. Walaupun mahal, kriteria yang susah brand lain nak lawan adalah saiz yang compact.
Kami pun buat pre-order juga malangnya, tak sampai2. Stroller dah semakin uzur. Last2 kami rembat combi urban Lite ni, rm500 lebih murah dari babyzen.

20140601-173527-63327307.jpg

Ada beberapa kriteria yang urban lite boleh lawan babyzen, iaitu..
-Seat yang lebih sedap, empuk, cool
-Button untuk lipat stroller di hujung jari ja so tak payah nak kita bongkok.
- Harga murah dari baby zen
- Handle boleh mengadap baby dan reverse.
- Seat boleh flat habis so sesuai untuk baby. Kalau baby zen kena tambah basket baby with extra money mungkin rm400 gitu.

20140601-173715-63435951.jpg

Yang kami risau, kereta jadi sempit. Sebab kalau perjalanan jauh, selalu kami buat tempat tidur bahagian belakang tu. So Alhamdulillah, stoller combi urban lite just nice. Still anak-anak boleh tidur dan main. Beg pun muat lagi.

!

20140601-173613-63373860.jpg

Masa beli stoller ni, kami trend in stroller lama so dapat kurang rm300 dari harga asal. Jadi dapatlah rm950. RCA dan budget sebelum beli paling mahal rm800 ja. Haha!! Tapi nampak tough, Iris yang rasmi dulu. By the way, combi yang lebih kecil dan compact selepas dilipat namanya
Well Carry tapi seat agak pendek so untuk Iris or Iman bila dah besar dah tak muat. Urban lite is more steady dan design dia cantik, stylish dan sporty. Baru keluar April 2014, dan kami beli Mei 2014. So far sooooo GOOOOODD !



Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor 846056

0 comments: