Puasa pertama beranak 3

2:20 AM ida ahmad 1 Comments

Dah pukul 6 petang.. Alhamdulillah, lagi sikit ja lagi nak complete puasa hari pertama.

Disebabkan Iris masih beransur pulih dari demam, sebaik ja Nazhan pulih sepenuhnya, so ibu hanya terawih di rumah semalam. Tidur selepas terawih & tuam2 Iris sampai pukul 1 lebih, jaga untuk sahur pukul 5 pagi. Ibu memang tak masak time sahur, cuma perangat balik ja. Sahur pertama makan nasi arab, abah dan tuk minum performance drink dan ibu esp+mealshakes. Tak sempat nak pow performance drink tu. Ngam2 ja tengok jam pukul 5.45, air ibu pun tak sempat habiskan. First day selalu gitulah... Hehe.. Apapun Alhamdulillah.
Terima kasih Allah kerana nikmat dan rahmatMu.

Elok ja selamat sahur, Nuh Iman terus buka bekalan pertama pukul 6 pagi. Seterusnya pukul 9 pagi dan ibu sambung mengepam untuk bekalan Nuh Iman bila ibu ke US nanti. Dapat 3oz. Hari ni dahaga lebih sebab semalam ibu tak minum air banyak... Huhu.. Dengan cuaca mcm ni, memang tekak kering ja tapi Alhamdulillah tak lapar dan tak penat. Cuma pagi tu memang kalut sebab nak bagi makan Iris tapi bila dia minum ja muntah.. Kesian.. Dah tak mahu makan. Macam dah puasa ja Iris hari ni kecuali ubat demam ja masuk.

Petang, ibu tak plan nak masak hari ni. Abah p market borong sakan bahan mentah so ibu aim kalau boleh tak nak beli juadah kat pasar Ramadhan.
Akan kugagahi masak menu yang sedap2 aja Ramadhan ni. Ehek!! Tapi bukan hari ni, hari pertama harus perabih semua makanan yang masih ada di peti ais. Tak nak dah reheat berhari or membazir ke tong sampah. So sama macam menu sahur, nasi arab for berbuka.

Sebab dah siap menu utama, ibu buat kuih. Kuih pun yang senang dan cukup2 bahan.

Namanya: Ubi bakar dengan daging dan cheese @ baked potato with meat and cheese. Nanti ibu share resepi sebab baru pertama kali buat dan belum tahu lagi apa rasanya, hopefully sedap. Merata bedak kat orang ni. Haha!!

20140629-192744-70064979.jpg

Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor 846056

1 comments:

Protein untuk kecantikan dan tenaga

7:36 PM ida ahmad 1 Comments

Ramai orang tak tahu, protein ni banyak kebaikan. Dari proteinlah terbinanya sel yang seterusnya membentuk sistem badan termasuk imun sistem dan kulit. Sebab itu, sangat penting untuk dapatkan supplemen protein yang berkualiti supaya hasilnya awesome dan terbaik seperti ESP Shaklee. Energizing Soy Protein Shaklee @ ESP Shaklee terbukti memberi banyak kebaikan terhadap kulit. Dalam mengamalkan ESP untuk tujuan lain, tanpa sedar kulit kelihatan lebih cantik dan sihat. Ini testimonial ESP Shaklee. Semakin cantik dan kelihatan lebih muda ibu beranak seorang ni.



Ok ini gambar tahun 2013 ya. Latest 2014, lagi cantik pemilik testimonial ESP untuk kecantikan ni, namanya Yani dari Gemencheh. Alhamdulillah, sedang mengandung lagi sekarang. Jika badan kita diberikan dengan nutrisi yang baik-baik dari sumber yang terjamin, banyak betul value added yang bakal kita dapat termasuklah kesuburan.



kesan-kulit-cantik-dengan-esp-shaklee.jpg



Ini pula tertimonial ibu mertua saya. Selepas saya memperkenalkan ESP kepadanya, dia terus jatuh cinta dan jadi pengguna setia. ESP membantu belian untuk jadi lebih bertenaga. Walaupun dah berusia lebih 50 tahun, ibu mertua saya masih kuat bekerja menjual nasi lemak, mengasuh budak dan menjaga jiran dalam pantang. Mak mertua saya bukan bidan tapi kerana baik dan masih kuat, beliau tolong jagakan jirannya itu.



kesan-kuat-dengan-esp.jpg




Bagaimana protein dari ESP membantu memberi tenaga dan kesan kulit cantik?




1. Protin ESP membantu bina semula otot dan kulit. Kesannya radian kulit dan kepejalan otot ditingkatkan, penyembuhan luka dipercepatkan dan kesan parut semakin pudar. Jadi, jika anda baru lepas bersalin, accident, operation dan ada luka-luka, amalkan protein ESP untuk kesan pemulihan. InsyaAllah parut akan semakin pudar, luka dalaman lebih cepat pulih dan kulit jadi lebih sihat dan cantik.



2.  Protin ESP menyediakan tenaga berpanjangan dan bantu tahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten. Jadi, untuk orang yang nak berdiet turunkan berat dan yang suka jaga makan, ESP ni sangat sesuai. ESP mempunyai indeks G.I yang rendah di mana glukos dilepaskan dengan perlahan dan konsisten di dalam darah membuatkan badan bertenaga lebih lama dan protin sememangnya membantu memberikan rasa kenyang lebih lama. Sebab ini jugalah, ramai orang nak kurus, mengamalkan diet PROTEIN.



3. Kadang-kadang kurang tidur disebabkan insomnia menyebabkan kulit wajah jadi lesu dan badan kepenatan. Berita baik, protin ESP dan vitamin B complex di dalamnya membantu untuk masalah insomnia. InsyaAllah anda akan dapat rehat dan tidur yang memuaskan. Jadi, wajah akan jadi kembali berseri!



4.  Membaiki pigmentasi dan masalah rambut gugur. Akar rambut yang tidak kuat dan kulit kepala yang bermasalah, boleh menjadi punca rambut gugur. Jadi, protin sangat penting dalam membantu masalah ini. Jika kekurangan protein adalah punca masalah anda, pengambilan ESP akan dapat membantu menyelesaikan masalah rambut gugur itu! Jadi, bukan sahaja kulit yang cantik, rambut juga lebih sihat dan cantik. Ops, jangan lupa tutup aurat. Rambut hanya untuk tatapan suami dan muhrim sahaja.



Sempena bulan puasa, amalkan ESP untuk membantu kenyang lebih lama, tenaga berpanjangan dan kesan kulit yang cantik dan sihat di hari raya!





Cara mudah jadi ahli shaklee cars order shakleeEmail admin untuk pertanyaan

Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani

Shaklee Independent Distributor 846056

013-4882382



1 comments:

Hotel Grand Lexis, Port dickson dengan kolam peribadi

7:55 AM ida ahmad 0 Comments

Baru teringat bagaimana kami boleh sampai di Port Dickson tahun lepas. Sebenarnya suami ada team building atau engagement dengan geng officemates dia. So, bilik sharing dengan officement ja dapat. Oleh kerana teringin nak ke Port Dickson, kami berjaya dapatkan bilik di Hotel Grand Lexis pada harga special, rm499 utk bilik garden village dengan private pool. Suka hati ja bagi nama ni sebab lupa nama biliknya. Haha!! Kebetulan pula, sembang2 di group whatapps, member sekolah kasi harga offer sebab dia ada kawan kerja di hotel ni. Memang sangat best dan rugilah kalau ditolak.



Grand-Lexis-Pd.jpg





Grand-Lexis-Pd.jpg



Grand-Lexis-Pd.jpg

private-pool-Grand-Lexis-Pd.jpg

Yang paling best dan uniknya Hotel Grand Lexis ni ada private pool dalam bilik. Syok tu! Wajib ibu berenang bersama!!! Bagus exercise berenang untuk ibu mengandung tau. Siap berangan waterbirth lagi. Selain tu, berangan la ada swimming pool sendiri di rumahkan. InsyaAllah, akan tercapai di rumah banglo kami nanti. Hehe.. Bisnes Shaklee ibukan mantap.



hamil-cergas-dengan-shaklee-.jpg





Selain tu, ada banyak juga aktiviti untuk anak-anak. Dewan makan pun besar. Ada game room, indoor and outdoor. Selain dari private pool, swimming pool open dan umum pun menarik. Ada court untuk volley ball. Suami and team mainlah..Diriku terpaksa menengok aja. Ada wakaf keliling court untuk melepak. Ingat nak bagi anak-anak main, playground yang pump angin tu..ahaha!! inflatable playground ke namanya...sekali untuk 7 tahun ke atas sahaja or berapa tah.. Pelik sikitlah rule dia ni. Benda tu budak2 kecik2 la paling suka.  Oleh kerana itu, ibu hanya bagi nearly 4 bintang sahaja untuk hotel ni.haha!! sebab ada sekatan di situ.



Ibu anak - anak syurga,



Ida Khairani

Shaklee Independent Distributor 846056

Bisnes Shaklee di mana dan mudah sahaja!

0 comments:

Hotel Avilion Admiral Cove, Port Dickson

7:12 AM ida ahmad 0 Comments

Tahun lepas, kami memang banyak traveling. Dari awal mengandung sampailah nak bersalin. Alhamdulillah rezeki untuk melawat bumi Allah. Sempat tidur semalam di hotel ni Hotel Avilion Admiral Cove, Port Dickson ni.

Best juga!! Masa nak check in, nampak ada group yang organize family day di sini. Macam2 aktiviti juga boleh buat. Kami stay semalam ja, xsempat nak explore much di Hotel Avilion Admiral Cove yang ada jeti khas untuk kapal berlabuh.

Lagipun ibu sarat mengandung. Melepas la.. So, entertain budak ja di Kids Room Hotel Avillion Admiral cove ni. Awesome juga! Memang kalau p hotel, cari kids room bila suami keluar kerja. Nak bagi mandi swimming pool tunggu petang bila suami dah balik. Lebih selamat dan meyakinkan.


Bilik tidur yang ada partition dengan ruang lain buat budak main buka tutup buka tutup.. 



20140618-230532-83132323.jpg


Ruangan buat air ada sinki lagi..



20140618-230530-83130446.jpg








Benda wajib Nazhan bawa kalau bercuti walaupun tak main

20140618-230534-83134060.jpg






Kids Room



Kids Room di Hotel Avillion Admiral Cove Port Dickson

Kids Room di Hotel Avillion Admiral Cove Port Dickson


Jeti yang cantikkkk

Ada jeti tempat kapal kecil berlabuh di Hotel Avillion Admiral Cove, Port Dickson



Tempat makan best cuma jauh dari lif bilik kami. Struggle ibu dengan 2 anak dan sarat mengandung ni nak ke bangunan sebelah lagi tu. Kadang-kadang anak2 ibu adorable..tapi kadang2 ada angin kus-kus..  Kena banyak bersabar walaupun dalam kepenatan. Malu tolak tepi la.

Semoga perkongsian bermanfaat :)

Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani Ahmad

Shaklee Independent Distributor 846056

013 4882382

0 comments:

Kesan paras kolestrol GEMPAR selepas amalkan Phytocol-ST

7:57 AM ida ahmad 1 Comments

Sebelum mengamalkan Phytocol-ST

Bacaan LDL adalah 129 iaitu paras tidak sihat, borderline!





testimonial phytocol-dt turunkan paras kolestrol





Selepas 2 bulan konsisten mengamalkan Phytocol-ST,

Paras LDL adalah 101 mg/dl atau 2.6 mmol/L iaitu level OPTIMUM.

testimonial-phytocol-st-shaklee-kolestrol

GEMPAR!!!! Jika anda golongan yang peka dan harus berhati-hati dengan paras kolestrol anda, ini adalah PENAWAR yang ditunggu-tunggu. JANGAN BIARKAN doktor menggeleng-geleng kepala setiap kali ujian dilakukan.. JANGAN BIARKAN anda berpeluh-peluh suspend menunggu hasil ujian paras kolestrol. Yang paling parah, kalau anda memang sah-sah golongan berisiko untuk penyakit kronik serangan jantung atau strok akibat gaya hidup yang tidak sihat dan memang mempunyai penyakit ini turun temurun.



Lebih terpeinci testimonial GEMPAR Phytocol-ST boleh dibaca di bawah ini..



Testimonial gempar phytocol st untuk melawan kolestrol




I have high LDL cholesterol problem due to my eating habit. I love "fat" and this is basically a typical Malaysian diet. In Malaysia, there are more than 6 million adults like me with high cholesterol problem.

Below is lab test result for my LDL
26-Mar-14: my LDL level is 129 mg/dl which was at unhealthy level.

Then, I started to use the Phytocol-ST with 4 tablets per day (2000 mg of phytosterols). To test the result, I stopped taking OmegaGuard, Lecithin and even reduce the intake of ESP Soy Protein. My diet were very unhealthy - loaded with fat and less fiber, vegatables and fruits.

What happen after 2 months?
I tested my LDL level again on 30-May. Test result was 101 mg/dl. Total reduction of LDL level is 22%!!

So, hope you can share the Phytocol-ST with friends and families. Reduction in cholesterol may reduce the risk of heart attack, stroke, hypertension and etc.


Untuk pengetahuan pembaca tersayang,  paras kolestrol dibaca sama ada unit mg/dl atau mmol/L . Bacaan kolestrol
keseluruhan adalah penambahan hasil bacaan LDL, HDL dan Triglycerides.


























Total cholesterol
(U.S. and some other countries)
Total cholesterol*
(Canada and most of Europe)
Below 200 mg/dLBelow 5.2 mmol/LDesirable
200-239 mg/dL5.2-6.2 mmol/LBorderline high
240 mg/dL and aboveAbove 6.2 mmol/LHigh













































LDL cholesterol
(U.S. and some other countries)
LDL cholesterol*
(Canada and most of Europe)
Below 70 mg/dLBelow 1.8 mmol/LIdeal for people at very high risk of heart disease
Below 100 mg/dLBelow 2.6 mmol/LIdeal for people at risk of heart disease
100-129 mg/dL2.6-3.3 mmol/LNear ideal
130-159 mg/dL3.4-4.1 mmol/LBorderline high
160-189 mg/dL4.1-4.9 mmol/LHigh
190 mg/dL and aboveAbove 4.9 mmol/LVery high






























HDL cholesterol
(U.S. and some other countries)
HDL cholesterol*
(Canada and most of Europe)
Below 40 mg/dL (men)
Below 50 mg/dL (women)
Below 1 mmol/L (men)
Below 1.3 mmol/L (women)
Poor
40-49 mg/dL (men)
50-59 mg/dL (women)
1-1.3 mmol/L (men)
1.3-1.5 mmol/L (women)
Better
60 mg/dL and above1.6 mmol/L and aboveBest



































Triglycerides
(U.S. and some other countries)
Triglycerides*
(Canada and most of Europe)
Below 150 mg/dLBelow 1.7 mmol/LDesirable
150-199 mg/dL1.7-2.2 mmol/LBorderline high
200-499 mg/dL2.3-5.6 mmol/LHigh
500 mg/dL and aboveAbove 5.6 mmol/L and aboveVery high

Rujukan untuk carta bacaan kolestrol lengkap di atas di ambil dari website moyoclinic.

Semoga bermanfaat. Jangan lupa mengamalkan tip-tip yang sangat penting selain dari pengambilan supplemen hebat Phytocol-ST ini dengan membaca entry Cara menurunkan paras kolestrol.

Harga Retail untuk sebotol Phytocol- ST adalah RM 197. Anda sangat digalakkan sertai kami untuk lebih penjimatan.



testimonial shaklee turunkan LDL



Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani

Shaklee Indendepent Distributor 846056

1 comments:

Penapis Air : Water Filter Shaklee berbentuk jug, ringan dan mudahdibawa

11:54 PM ida ahmad 0 Comments





MEMPERKENALKAN GET CLEAN® WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

water filter shaklee murah dan judah digunakan

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN filter SHAKLEE ini:


SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain

Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK : Menjimatkan Kos:
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Sumber: shaklee.com.my



Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor 846056



cars order shaklee Cara mudah jadi ahli shaklee Email admin untuk pertanyaan

0 comments:

Cara turunkan paras kolestrol

5:36 AM ida ahmad 3 Comments

Kenapa seseorang boleh kena heart attact atau serangan jantung atau strok atau angin ahmar? Antara penyebab utamanya adalah kadar kolestrol yang tinggi. Kolestrol yang tinggi terutama kolestrol jahat LDL melekat pada saluran darah dan menghalang darah dari sampai ke jantung menyebabkan serangan jantung. Darah yang gagal sampai ke otak, menyebabkan strok.

Takut? Ya memang menakutkan dan minta dijauhkan diri dan ahli keluarga kita dari serangan jantung dan strok ni. Nak tau macam mana cara nak kurangkan kolestrol? Nak tau cara apabila kita makan, paras kolestrol masih dapat dikurangkan?



1.Ini sangat PENTING! Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan Fitosterol 2000mg setiap hari dapat menurunkan paras kolestrol secara semulajadi!

2000mg??? Untuk mendapatkan sebanyak 2000mg fitosterol dari makanan kita perlu ambil sebanyak atau . Ini kerana kewujudannya sangat minima!!

Menyahut saranan itu, Shaklee telah mencipta produk terbaru yang sudah memasuki pasaran bersama akuan sijiL HALAL dari ISA, iaitu Phytocol-ST. Sebotol Phytocal-ST mengandungi 120bj tablet di mana 4 biji bersama dengan 2000mg fitosterol, kadar lengkap yang disyorkan untuk menurunkan paras kolestrol.

Phytocol-ST terbukti berkesan apabila testimonial oleh seorang pengguna selama 2 bulan berjaya menurunkan paras kolestrol LDL dengan berkesan. Baca entry khas testimonial kejayaan menurunkan paras kolestrol dan bagaimana Phytocol-ST dan fitosterol bertindak dengan efektif dan berkesan dalam misi menurunkan paras kolestrol ini.



Apa lagi langkah yang boleh kita buat sebagai cara nak turunkan paras kolestrol?



2. Jaga makan. Jangan belasah ja makan semua makanan berminyak, bergoreng, kolestrol tinggi dari pagi sampai ke malam, setiap hari!

Sebenarnya kita hanya perlukan 300mg kolestrol intake sehari. Kalau orang yang sedia sakit atau berisiko tinggi untuk dapat penyakit jantung, 200mg kolestrol sehari dah cukup.

Berapa banyak 200-300mg kolestrol tu? Berapa kolestrol yang kita selalu ambil. Apa makanan yang mengandungi kolestrol tinggi?!
Untuk pengetahuan,
2 keping roti canai mengandungi lebih kurang 350mg kolestrol
Sepinggan Nasi lemak mengandungi 213mg kolestrol
Sepinggan chaw kueh teow mengandungi 235mg kolestrol.

Kalau hari ni, sarapan kita adalah nasi lemak, makan malam kita adalab chaw kueh teow dan supper kita adalah roti canai.. Belum masuk makan tengah hari yang beraneka lauk pauk tu. Jadi berapa jumlah kolestrol yang kita dengan kumpul dalam sehari. adalah 798mg!!!! Kita perlu berapa tadi? 300mg sahaja! Adoiiiii!!! Jenuh! Kronik! Risau! Scary! Makanan standard rakyat malaysia memang mengandungi kolestrol tinggi. So, wajib kita jaga makan!!
Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan kaya serat.



3. Senaman kena rajin! Alhamdulillah gym pun dah banyak sekarang. Di taman perumahan pun dah ada jogging track.
Petang2 pun dah ada aerobik beramai-ramai. Jadi, tolong jangan tengok aja! Sertailah... Malu? Kita mulakan dengan evening walk dahulu. Boleh? Setuju? Cantekk!

Senaman fizikal mampu meningkatkan kolesterol yang baik dan mengurangkan kolesterol yang tidak baik. Kita juga dapat mengurangkan berat badan, menurunkan tekanan darah dan mempertingkatkan kesihatan jantung serta saluran darah, dan mengurangkan stres.



20140613-230053-82853060.jpg



4. Turunkan berat badan bagi yang terlebih berat badan! Kenapa? Walaupun tak mustahil langsung orang yang kurus mempunyai kolestrol tinggi, tetapi peratusan orang yang lebih berat badan mempunyai kolestrol tinggi lebih BANYAK! Jadi, kita tak nak menjadi golongan yang berisiko untuk terlebih kolestrol! Kerana terlebih kolestrol juga bermakna lebih tinggi risiko untuk dapat penyakit bahaya seperti strok dan serangan jantung!

Tip penting untuk menurunkan berat dan mengurangkan kolestrol adalah dengan amalkan diet rendah kolesterol.  Ini bermakna kita perlu memilih makanan-makanan yang rendah kolesterol daripada daging binatang yang tinggi kandungan lemak tepu. Untuk pengetahuan, makanan dari sumber tumbuh-tumbuhan juga boleh mengandungi lemak tepu, tetapi tidak mempunyai kolesterol. Jika anda memilih diet yang rendah kolesteral ia boleh mengurangkan kalori, berat badan dan obesiti. Ini baik untuk jantung kita. 

Makan lebih kanji dan fiber. Makanan sebegini lebih baik bagi menggantikan makanan yang tinggi lemak tepu. Roti, bijirin, pasta, bijian, buah-buahan dan sayur-sayuran bukan sahaja rendah lemak tepu dan kolesterol, tetapi juga sumber vitamin dan mineral. Manakala antioksidan dalam sesetengah buah-buahan dan sayur-sayuran boleh mengurangkan kesan kolesterol.



Tak sabar nak menurunkan kolestrol yang MERBAHAYA yang boleh meragut NYAWA itu ! Dapatkan bantuan SEKARANG juga dengan mengamalkan Phytocol-ST bebas gluten ini. Harga retail rm197. Anda sangat digalakkan sertai kami untuk mendapatkan lebih penjimatan!


testimonial shaklee turunkan LDL



Ibu anak-anak syurga,

Ida Khairani

Shaklee Independent Distributor 846056

013 488 2382

cars order shaklee Email admin untuk pertanyaan Cara mudah jadi ahli shaklee

3 comments:

Review : Stroller combi urban lite

12:52 AM ida ahmad 0 Comments

Stroller kami asal combi xxxx. Tak tahu apa nama dia.. Beli masa Nazhan umur setahun lebih rasanya. Masa tu stroller ni offer clearance di Parkson Miri. Murah sangat dalamRm400 rasanya. Malangnya, lepas 6 tahun, ada part yg dah rosak tapi combi dah tak keluarkan spare part. Maklumlah maybe ni 10 tahun dulu punya production.

20140601-173328-63208739.jpg

Tiba-tiba tahun ni fenomena stroller babyzen yoyo. Walaupun mahal, kriteria yang susah brand lain nak lawan adalah saiz yang compact.
Kami pun buat pre-order juga malangnya, tak sampai2. Stroller dah semakin uzur. Last2 kami rembat combi urban Lite ni, rm500 lebih murah dari babyzen.

20140601-173527-63327307.jpg

Ada beberapa kriteria yang urban lite boleh lawan babyzen, iaitu..
-Seat yang lebih sedap, empuk, cool
-Button untuk lipat stroller di hujung jari ja so tak payah nak kita bongkok.
- Harga murah dari baby zen
- Handle boleh mengadap baby dan reverse.
- Seat boleh flat habis so sesuai untuk baby. Kalau baby zen kena tambah basket baby with extra money mungkin rm400 gitu.

20140601-173715-63435951.jpg

Yang kami risau, kereta jadi sempit. Sebab kalau perjalanan jauh, selalu kami buat tempat tidur bahagian belakang tu. So Alhamdulillah, stoller combi urban lite just nice. Still anak-anak boleh tidur dan main. Beg pun muat lagi.

!

20140601-173613-63373860.jpg

Masa beli stoller ni, kami trend in stroller lama so dapat kurang rm300 dari harga asal. Jadi dapatlah rm950. RCA dan budget sebelum beli paling mahal rm800 ja. Haha!! Tapi nampak tough, Iris yang rasmi dulu. By the way, combi yang lebih kecil dan compact selepas dilipat namanya
Well Carry tapi seat agak pendek so untuk Iris or Iman bila dah besar dah tak muat. Urban lite is more steady dan design dia cantik, stylish dan sporty. Baru keluar April 2014, dan kami beli Mei 2014. So far sooooo GOOOOODD !



Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor 846056

0 comments: