Mewarna dan bubbles best !

11:21 AM ida ahmad 3 Comments

Sekarang ni, kami setkan masa 9-10pm untuk buat kualiti time dengan anak-anak. Sama ada story telling, make up story, flash cards, coloring, apa2 ja la yg terlintas. Untuk tak blur bila masa sampai, better plan dulu apa nak dibuat. Even ada masanya anak-anak ni tak nak pay attention dan nak layan you tube.

Kalau tak simpan ipad, iphone awal-awal memang susahlah. Kang satu kerja xjalan asyik mengamuk, bila kita ambil sorokkan. So, kami akan bercerita tentang video yang diorang tengah layan tu.

Ini ibu buat waktu siang masa cuti sekolah last week.



Masa awal, ok color bersama. Tengah-tengah color tu, boleh pula nak berak si Nazhan ni.




Bila dah sudah, Nazhan sambung color, adik dah xnak layan color dah. Buat construction pula.




Bila sudah, main bubbles di luar rumah.




"Tu tu"




"Pop!!"


- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

MamaMaira said...

Wah bestnya...
Saya selalu gak konon2 nak buat story telling tapi bila start je sangkut terpaksa ulang balik tapi ayat dah terabur dah..hahaha
Tapi suka la tengok diorang mewarna sama2...Precious sgt

ida khairani said...

Tu la kan.. Kena kreatif sungguh dgn budak2 ni. Sabar pun kena level tinggi. Tip cikgu dia bagi, setkan goal nk buat apa. camna cara pun tak apa. Kalau anak terganggu dengan benda lain or tak nak buat as we plan, tak apa follow ja, cara anak or cara kita pun tak kisah. janji target tercapai.

bgus jgk idea tetapkn masa buat aktiviti ngan anak2kn :)jemput foolow say kmbali :)