Genap 2 tahun Penyusuan Iris

11:42 AM ida ahmad 3 Comments

Iris lebih bertuah berbanding Nazhan. Nazhan hanya eksklusif BF 1 tahun 5 bulan lebih kurang. Bila ibu pregnant, ibu dah campur2 dengan susu formula. Seminggu lagi sebelum adik lahir, Nazhan dah fully on formula. Masa adik lahir Nazhan dah 2 tahun 1 bulan.

Hari ni Iris dah 2 tahun 1 hari. Sudah mula bagi susu formula pada dia tapi still lagi dia nak BF. Since tak pregnant lagi, agak fleksibel dengan Iris. Ikut formula dengan Nazhan dulu, ibu letak asam jawa pada nipple. Hopefully berhasillah untuk Iris. Hehe..kang dibuatnya dia suka rasa masam2 tu.

Semalamkan kata nak buat projek baking cake dengan anak2 tapi tak menjadi sebab bila pergi speed99 Bandar Bukit Raja, banyak bahan tak ada. So, adjust plan. Lepas ambil Nazhan dari sekolah kejap lagi, kami anak beranak nak ke Giant untuk shopping bahan buat kek. InsyaAllah menjadi plan hari ni. Haha!!

Semalam kami dinner di Pizza Hut. Lama gilaaaaaa tak makan pizza. Nazhan bertahan mata untuk tak tidur. Ya la, dia bukan tidur siang. Ibu dan abah pula lama ambil masa nak order. Hehe!

Bila makanan sampai.. Yummmy sedapp..kami xorder yang promo pizza udang tu tapi platter promo ala carte kami order. Sedap2x!! Jangan tak try ya..



3 comments:

4 Kay-E said...

Bagus bf baby... Alhamdulillah u dpt bf Iris sampai 2 thn :)

IbuUmaR said...

As-salam.selamat berkenalan....
nk tny la awak ckp eksklusif bf bby kn.mean until 2 years awak xbagi mkn apa2 selain susu or u bg mkn n bf je?

ida khairani said...

Alhamdulillah, tq 4 kay-e.

Wsalam IbuUmar,

Idaklah tak bagi apa2. Susu ibu sahaja sampai 6 bulan, then introduce solid dah sebagai makanan. Cuba sampai 2 tahun, tak campur susu lain sebagai minuman utama dia, hanya susu ibu. Makanan lain ambil ja.