Last day at school for this year

11:56 AM ida ahmad 0 Comments

Hari ni last day Nazhan sekolah tahun ni. Next week cuti seminggu sebelum start balik next year. Hari ni, sekolah buat aktiviti sempena Krismas. So, ibu minta stay untuk snap few pictures, actually more videos.




Musical chair





Passing ball




Iris at other side of Nazhan's class



- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments:

Lovely Iris

11:38 AM ida ahmad 0 Comments

Iris Nazurah lagi sebulan nak capai 2 tahun. Maka, genaplah tempoh penyusuan susu ibu secara eksklusif untuk anak dara i ni.

Iris suka makan. Alhamdulillah. Serba mak nenek dia nak try tapi tak rety nak makan elok-elok. Tak comot tak semak tak sah.



Makan aiskrim sendiri




Di rumah Tok Ngah


Setiap hari waktu sekolah Abang, Iris akan main sorang-sorang di rumah Tok Ngah, mak saudara Abah Iris. Ni rumah saudara yang paling hampir dengan sekolah abang. Ada hari2 iaitu kebanyakkan hari, Iris akan kacau ibu, merap, melalak. Stress sungguh time ni sebab ibu peruntukan masa ini untuk berbisnes Shaklee. Update blog, marketing, follow up, tambah knowledge. Bila Iris tidur sangat aman. Hehe..




Tidur di surau WQ park


Sometimes ibu buat solat sunat dhuha di surau sekolah abang bila tak sempat solat sebelum keluar rumah. Ada 2x kami terpaksa stay sampai abang Nazhan habis kelas di surau bila Iris tertidur semasa menyusu. Ibu kesian pula nak angkat 2-3 kali, ke kereta, ke rumah tuk ngah.

Al kisahnya, Iris sangat adorable, hugable dan irresistable bila dia mood ok. Bila dia ngamuk, baik kita menenangkan diri sendiri sahaja dari terjebak sama dengan mood swing dia. Hehe.. Ibu love u, Iris. Muah muah:X:X

- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments:

Update Bonuslink Event di Sunway Pyramid

3:28 PM ida ahmad 2 Comments

Bonuslink event tu ada di Sunway Piramid sampai 10 malam ni. Masa pergi tadi, ada kuiz untuk 1juta point tp yang ni yang diorang dah pilih peserta terlebih dahulu.

Event yang ada lucky draw untuk dapat point dr 20 ke 100 point. Sebelum pergi tu, baru pergi isi minyak di Shell rm30. Kena bawa resit tu. Hasilnya dapat la 20 point ja. Huhu.

Then ada 2 games boleh main. Throw slide, ibu dapat 200point. Paling tinggilah. Lagi satu, throw ball. Tah ke mana-mana bola tu pergi. Buat malu ja. Ish Ish..

So hasil terjahan yang tidak well plan tu dapatlah 220point Bonuslink free. Sama dengan berapa cash value ya?

Event ni sampai 10pm tp yang lucky dip tu untuk 500 first participants. So sapa yg nk join 2 games tu bolehlah. Ibu pi dengan Iris, masih boleh handle. Senang ja game dia. Good luck ya!

Gambar event tak ada. Gambar Iris depan kedai Machine ada. Relevent tak? Hehee.:D





- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

Bonuslink Event

10:44 AM ida ahmad 0 Comments

Macam nak pergi ja ni. Sempat ka balik b4 Nazhan habis sekolah 12.30. Huhu.. Kasi redah ja la. Wish me luck! Half day out with Iris paling tidak pun kan.





- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments:

Penang Gateaway

11:51 AM ida ahmad 2 Comments

Last week birthday Tokwan yang ke 60. Kami pun balik untuk family dinner. Malam gerhana bulan tu. Kami dinner di Puncak Mutiara. (agaknyalah, xhafal-hafal nama). Happy Birthday, Tokwan!





Esoknya, ajak mak mertua ka Batu Ferenghi pula untuk picnik dan bermandi manda. Picnic pun main tapau ja. Sebab last minute plan ja pun. Lupa snap gambar mak mertua. Ish ish..

Then ibu and abah naik sky paragliders. Masa naik tu tak selesa sebab depa pasang harness(betul ka ni) sangat kureng so xenjoy. Dok menahan sakit ja. Gambar pun xsnap dari atas tu. Bawah ni gambar b4 fly.




Nazhan dan Iris paling enjoy. Ombak kuat pun tak risau. Ibu yang suspend ja tengok ombak kuat dok hempas pantai. Teringat tsunami. Huhu.. Ok, jom layan gambar.


















Bestkan.. Bolehlah untuk short family gateaway. Mai la ke Pulau Pinang ya.


- Posted using BlogPress from my iPhonez

2 comments:

Puss in boots sangat best

12:05 PM ida ahmad 0 Comments

Wayang.. Semalam kami 4 beranak pergi jusco Bukit Raja. Plan biasa2 ja. Kemungkinan xjadi pun ada sebab Nazhan dan Iria xtidur siang jadi kemugkinan besar akan tidur awal.

Memang betul pun. Iris dah terlena dalam kereta. Nazhan pula elok sampai macam mengantuk. Bila tanya, nak balik rumah ka? Dia cakap, No..Jusco.
So, terus menyegarkan diri.

Ceritanya Puss in Boots sangat best. Best gilalah. Lawak dan comel ja. Crowd memang enjoy. Nazhan hanya tertidur lagi 15 minit nak habis. Tak apalah. Nanti kita download ya kalau ada orang share.

Ada snap gambar tapi xpower pula gambar di malam hari ni.










- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments:

Melawat Tuk di Dynasty Hotel, KL

5:34 PM ida ahmad 0 Comments

Tuk dan tokwan datang KL sempena Perhimpunan UMNO. Maid hantar ke rumah kami buat perabih beras. Hahaha!! Dan mengemas rumah juga. Semalam tuk nak p shopping. Ibu pun nak follow tapi tidak sangguplah nak meredah jam semata-mata untuk menjamu mata dengan anak-anak lagi.

So, tuk yang datang jemput dengan driver. Yippie!! Shopping sikit2 ja sebab budak tak follow. Tunggu dalam keta ja.



Suasana malam dari bilik hotel Dynasty,KL. Ni rasa macam Dynasty Miri ni. Tak sangka pula ada cawangan.





Dua beradik yang sangat happy dapat berenang di dalam bath tub.





Di lobby hotel sebelum balik rumah. Patung pun nak tumpang gambar sama. Belakang tu la maid mak saya. Hmm.. **






Ibu melaram tudung baru. Baju pun baru juga. Suka i...


- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments: