Set Penyusuan Baru

12:43 PM ida ahmad 0 Comments

Kami di Euphoria melancarkan set penyusuan yang baru. Mengandungi B Complex, Vitalea, Vitamin C dan Ostematrix/kalsium. Set ini tidak mengandungi Alfalfa, natural milk booster. Namun, dengan keperluan yang lengkap untuk mengisi kekosangan nutrien yang diperlukan untuk pembentukan susu ibu dan pemeliharaan kesihatan ibu, ia dapat membantu untuk boost milk production.

Set ini dinamakan Eu Four Pack. Ia adalah option lain selain set b, set e dan tripple M. Dalam pilihan set penyusuan, hanya set ini yang mengeluarkan Alfalfa dalam list kandungannya. Ini kerana, terdapat ibu dan bayi yang tidak sesuai dengan Alfalfa. Jadi option ini adalah yang terbaik untuk anda.

Sila rujuk list Nutrien & Contoh Sumber Makanan yang membantu merangsang pengeluaran susu ibu.. Senarai ini dikeluarkan oleh Nutrition Society of Malaysia and Ministry of Women, Family and Community Development dan Women & Nutrition: A Practical Guide for Health Professionals, Malaysia 2005. Dalam senarai ini, kalsium merupakan nutrien yang penting dan utama untuk meransangkan pengeluaran susu ibu.

Jadi, pada yang kurang serasi dengan Alfalfa dapatkan set penyusuan Eu Four Pack dari www.mysupervitamins.com


Ida Khairani
www.mysupervitamins.com

0 comments:

Bila artis bertudung, eehh.. IRIS yang bertudung

12:08 PM ida ahmad 0 Comments

Setiap hari lepas hantar Nazhan ke sekolah, ibu akan tumpang solat sunat di surau dulu. Time ni bila ibu buka tudung, Iris rajin la bergaya. Ada pula cermin besar dan orang memang tak ada time2 ni.





First time enjoy pakai tudung







Bertudung dengan lebih bergaya, ready to go out. Kunci kereta pun dah siap pegang







Gaya tudung ni pun ada orang buat






Inner ja pun dah ok




0 comments:

Vitamin E meningkatkan risiko kanser Prostat ???????

7:30 AM ida ahmad 0 Comments

" Saya memang amalkan makan vitamin E sejak dulu lagi, sebab saya tahu kebaikannya. Vitamin E Shaklee mahal la dan pada saya semua vitamin E sama sahaja" ...ini adalah antara jawapan ringkas salah seorang customer saya baru-baru ini apabila saya mencadangkan mencuba pengambilan Vitamin E Shaklee.

Bila baca tajuk atas entry tersebut pasti pengamal Vitamin E terutama para suami akan jadi gundah gulana memikirkan risiko yang bakal dihadapi. Memang ada kebenaran pada kata-kata itu dan saya tidak menafikannya. Ini kerana ada bermacam jenis vitamin E dalam pasaran.

Melalui bahan bacaan saya dari penulisan Dr Bruce Miller, kita perlu tahu apakah ciri-ciri vitamin E yang selamat diambil bukan dalam jangka masa pendek tetapi juga dalam jangka panjang.


Saya cuba scan buku yang telah dialih bahasa dalam Bahasa Melayu demi memudahkan pembacaan kalian.


dan PALING PENTING PERLU TAHU KEPENTINGAN LABEL PADA BOTOL

* Sila klik pada gambar untuk besarkan imej.

Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast].

Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.
Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia 'd' atau 'l'.
Bagi yang bertulis pada label dengan 'd' ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala 'l' adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [ dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.

Adakah kerana hendak jimat hari ini anda menanggung risiko yang besar kemudian hari?

Renung -renungkan......

Jangan lupa cuba belek vitamin E yang ada di rumah anda!

credit

Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

0 comments:

Perginya seorang ayah kepada sahabat

11:03 AM ida ahmad 1 Comments

Saya baru menerima berita kematian ayah sahabat saya, Baizah. Semoga keluarganya menerima qada dan qadar ini dengan tabah.

Dugaan dan ujian yang Allah berikan untuk kita, pasti ada hikmahnya. Sebagai hamba, kita kena redha dan terus berusaha mencari redha Allah.

Al-Fatihah untuk arwahyarham pakcik. Baru ja jumpa masa Raya yang lepas. Kelihatan sihat walaupun sudah mulai sakit. Namun, menurut perkembangan dari facebook Baizah, memang ayahnya semakin sakit. Pasti Allah lebih mengetahui aturannya dan semoga rohnya aman di sana.

Al-Fatihah.

1 comments:

Rutin dan lembaran baru 3 beranak

12:09 AM ida ahmad 0 Comments

Oktober ni, Nazhan dah start kembali sekolah. Namanya WQ Park. Alhamdulillah selepas seminggu dia nampak happy ke sekolah. Masuk minggu kedua, dah tak nak ke sekolah. Tak ada maknanya ibu nak layan. Perjalanan ke sekolah mengambil masa setengah jam setiap pagi.

Walaupun Nazhan yang sekolah, adik dan ibu pun ada new rutin. Setiap hari kami akan lepak di rumah Mak Ngah hubby yang sudi tumpangkan kami. Kalau tak, jenuh juga nak berulang. Sekolah Nazhan hanya half session, 3 jam ja.

Pukul 12.30 lepas sekolah kami akan lunch di luar. Problem juga, kalau adik dah tidur. So, terpaksa cari drive thru. Then kena suap makan dalam kereta ja. Sampai rumah, selalunya Nazhan dah tidur. Lewat la pula lunch time nya nanti. Kalau tak tidur pun, datanglah mood tak nak makan dia.

Waktu Nazhan ke sekolah, ibu akan concentrate hal bisnes. Consentrate jugalah walaupun at the same time kena layan Iris. Kalau mood ok, memang best. Kalau mood Iris tak ok, nak mengacau & bergayut jugalah tapi still manage to settle apa yg wajib dilakukan, daily task. Alhamdulillah.

Namun untuk merancakkan bisnes, marketing strategi yang penting. Boleh kata, marketing ibu very basic. So far, rezeki tetap ada. Namun, kena la mengembangkan sayap. So, i need better plan and strategy. Perlu juga jadual yang baik supaya anak2 selesa dan tak penat mengikut ibu ke hulu ke hilir.

By the way, jemputlah ke website www.mysupervitamins.com untuk vitamin Shaklee yang berkesan dan sesuai untuk bf mom, working mom, housewife, lelaki, anak, ahli sukan, student dan semualah. Ibu dah officially register company masa 1st day Nazhan ke sekolah.

Ibu juga mencari tempat dan individu yang nak consignment dan dropship. Best and easy deal!

0 comments:

Menu anak picky eater

10:33 PM ida ahmad 5 Comments

Senang kalau dapat anak yang suka makan. Apa kita masak, dia makan dengan penuh selera. Lain pula halnya dengan anak teruna sorang saya ni. Makan ikut mood. Makan hanya sekadar alas perut.

Kalau nasi perlu disuap baru dijamah. Makanan kegemarannya adalah roti, telur rebus, cereal, mee, pasta & spageti. Itu pun ikut mood.

Orang kata kalau begini perlu diperbagaikan makanan kegemerannya. Namun, nazhan lebih suka yang plain. Pasta kosong. Bukan dengan sos spageti. Spageti kosong. Pernah saya buat spegeti goreng. Terus dia xnak makan. Padahal dah lapar sangat menunggu saya masak di dapur.

Apapun, ibu memang tak boleh give up dan perlu cuba juga panduan yang dikutip dari bahan bacaan. Matlamat kita makanan seimbang. Kalau tak suka sayur, harus hancurkan. Mana la nak tinggal zat2 tu ya. Jadi, baik kukus or rebus so that ada lagi nutrien dari sayuran. Nazhan ni, kalau ternampak ada very tiny warna hijau pun, dia suruh buang. Kalau berjaya masuk dalam mulut pun, pandai dia filter dan keluarkan balik.

Ayam goreng boleh juga diterima Nazhan. Yang goreng2 juga untuk ikan. Kalau masak merah or resepi lain yg orang lain meleleh air liur, relax ja dia jawab, 'No'. Sebab itu jugalah kalau menu nasi, ibu or abah kena suapkan atau dengan paksaan. Kalau dengan rela, nampak ja tak best, terus xnak. Cuba pun tak mahu.

Kalau untuk elak obesiti & makan berlebihan, tipsnya jangan makan depan tv. Jadi, untuk budak yg taknak makan ni, terbaliklahkan. Perlu makan depan tv dan penuh entertainment supaya mahu juga jamah makanan.





Solution untuk Nazhan:
-roti perlu sentiasa ada di rumah
-favourite roti dengan kaya
-cheese makan asing
-sandwish bakar dengan telur & mayonis
-buah yang dia suka hanyalah epal
-susu Pediasure coklat
-sehari sesudu Mealshake Shaklee campur dengan susu
-selang seli dengan sesudu Energizing Soy Protein Shaklee
-multivitamin jenis syrup sebab chewable tablet pun tak nak
-pasta & spageti direbus dengan minyak zaitun, garam & pati ayam
-cereal

Mood ibu bapa perlu tenang supaya masa makan tidak bertukar menjadi masa yang menyakitkan jiwa. Good luck super parents!



Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

Untuk pesanan, boleh hubungi admin@mysupervitamins.com atau walk in ke cawangan Shaklee dengan menyatakan id saya untuk dapatkan harga ahli. Trial pack TIADA di cawangan, hanya dari saya dan kumpulan Euphoria sahaja.

5 comments:

Catch Up Raya 2011

11:10 AM ida ahmad 0 Comments

Bersawang dah blog ni. Nak catch up cita lama ka nak moving forward.

Kita rewind dulu kisah2 lama termasuk raya. Haha!! Next entry aku cita kisah semasa.

Tahun ni giliran raya kampung husband. Tak ada la jauh mana pun. Tidur pun semalam ja rumah mak mertua. Ingat nak tolong buat ketupat, tp dia dah siap semua. Tinggal balance2 untuk aku try ja. Maybe raya haji, aku boleh buat ketupat sendirilah. Haha!!




Malam - malam raya adalah aktiviti bermain bersama sepupu sepapat


Ok, raya tahun ni ala kadar ja. Memang tak shopping sangat. Baju official & baju budak2 aku dah beli masa di Vietnam. Raya banyak dok rumah ja. Aku nak gi rumah orang lain, semua pakat keluar beraya. Nak balik kampung, mak sedara aku datang beraya Penang plk.

Al kisahnya kami pakat demam pulak seminggu selepas raya. Cuti raya 2 minggu. Balik2 raya, anak2 masuk DEMC. Tak la teruk tapi sajalah nak cepat sihat. Minggu ke-3 Syawal, ibu marathon puasa ganti. InsyaAllah dapat juga pahala sunat. Abah pun puasa sama. Best2. Lunch time aku masak nasi goreng, mee goreng & ayam goreng ja untuk budak2.


Wajah orang-orang demam



Then, kami dapat berita adik ipar aku accident moto. Kepala kena operate sebab darah beku. Mujur tak memudaratkan. Selepas operate dah sedar dan kenal orang. Kami balik melawat seminggu selepas accident. Kesian juga. Muda lagi. Hopefully, adik ipar aku boleh pulih dan semakin baik dari dahulu. Amin. Jauh lagi perjalanan hidup dia.

Alang2 balik, aku join reunion sekolah rendah. Sempoi ja. Makan ramai2. Lebih pada small gathering la sebab ramai yg tak dapat hadir tapi 2 cikgu mat nor cukup sporting untuk join. Cayalah . Next time, boleh buat lagilah.



Itulah kisah lalu version fast forward. Hehe.. Supaya aku ingat apa yg jadi Syawal 2011.


Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

Untuk pesanan, boleh hubungi admin@mysupervitamins.com atau walk in ke cawangan Shaklee dengan menyatakan id saya untuk dapatkan harga ahli. Trial pack TIADA di cawangan, hanya dari saya dan kumpulan Euphoria sahaja.

0 comments:

MySuperVitamins.com: Set Penyusuan Shaklee yang mana untuk dipilih

11:59 AM ida ahmad 0 Comments

MySuperVitamins.com: Set Penyusuan Shaklee yang mana untuk dipilih:

Set Penyusuan Shaklee dicadangkan oleh Euphoria mempunyai 3 jenis. Jadi, yang mana satu sesuai dan perlu anda ambil. Pastinya bergantung pada tahap kesihatan dan kemampuan masing-masing. Yang penting, walaupun apa pun milk booster dan supplemen yang diambil ibu, konsep supply vs demand dalam penyusuan wajib diamalkan, barulah hasilnya positif.


Set B adalah set penyusuan paling asas


Mengandungi:
B Complex, Vitalea, Vitamin C dan Alfalfa
Kebaikkan:
Milk booster, mengawal tekanan, menguatkan antibodi, menampung kekurangan nutrien harian yang amat penting dijaga oleh ibu, memberi tenaga dan banyak lagi.
Siapa yang perlu ambil Set B:
Ibu menyusu yang kerap letih, mengalami penurunan susu ibu disebabkan tekanan kerja.





Set E adalah set penyusuan Enhancement


Mengandungi:
B Complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa dan Ostematrix(kalsium)
Kebaikkan:
Sama macam Set B. Set E menampung keperluan kalisum yang diperlukan oleh ibu dan bayi untuk pembinaan tulang & gigi yang kuat. Mudah diserap tubuh dan sangat berkesan untuk mengurangkan sakit belakang dan memberi kesegaran di pagi hari.
Siapa yang perlu ambil Set E: Ibu yang tidak suka susu, Ibu menyusu yang mengalami penurunan susu semasa datang haid, sakit badan terutama ketika bongkok dan bangun tidur, bayi yang sudah alami kerosakan gigi.
Pakej:




Set Triple M adalah set penyusuan premium


Mengandungi: B Complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix(kalsium) dan Energizing Soy Protein(soya)
Kebaikkan:
Sama macam Set E. Khasiat protein mampu menyumbang pada pengeluaran susu kerana susu ibu terhasil dari protein dan kalisum selain nutrien-nutrien lain. Protein soya yang mudah dihadam mampu menyalurkan sumber protein yang lengkap 9 asid amino perlu untuk pembinaan sel-sel tubuh bayi.
Siapa yang perlu ambil Triple M:
Ibu yang tak dapatkan sumber protein secukupnya, ibu yang hendak berdiet, ibu yang sudah mencuba set b atau e tapi masih tidak mencapai tahap pengeluaran dikehendaki walaupun kerap mengosongkan payudara, ibu yang sering keletihan.







Ida Khairani
Shaklee Independent Distributor
ID 846056


Jika rasa artikel ini berguna, kongsikan. Sharing is Caring :)

0 comments:

MySuperVitamins.com: Set penyusuan Shaklee kini di Adrini's

6:23 AM ida ahmad 0 Comments

MySuperVitamins.com: Set penyusuan Shaklee kini di Adrini's:





Kami melangkah setapak lagi. Demi memudahkan pembelian anda yang sukakan dunia penyusuan, kini anda juga boleh shopping nursing wear & set penyusuan Shaklee di Adrini's online boutique.

Online boutique Adrini mempunyai rangkaian pakaian ibu mengandung dan menyusu dari blouse, baju kurung, jubah, you name it!

Best kan? Cantik pun cantik. Jadi, bagi yang berminat silalah terjah ke Adrini's atau terus ke page Shaklee Breastfeeding set di Adrini untuk membuat pesanan, full pack & pack percubaan.


Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

0 comments:

Set penyusuan Shaklee kini di Adrini's

10:00 AM ida ahmad 0 Comments






Kami melangkah setapak lagi. Demi memudahkan pembelian anda yang sukakan dunia penyusuan, kini anda juga boleh shopping nursing wear & set penyusuan Shaklee di Adrini's online boutique.

Online boutique Adrini mempunyai rangkaian pakaian ibu mengandung dan menyusu dari blouse, baju kurung, jubah, you name it!

Best kan? Cantik pun cantik. Jadi, bagi yang berminat silalah terjah ke Adrini's atau terus ke page Shaklee Breastfeeding set di Adrini untuk membuat pesanan, full pack & trial pack.


Ida Khairani
www.MySuperVitamins.com

Untuk pesanan, boleh hubungi admin@mysupervitamins.com atau walk in ke cawangan Shaklee dengan menyatakan id saya untuk dapatkan harga ahli. Trial pack TIADA di cawangan, hanya dari saya dan kumpulan Euphoria sahaja.

0 comments: