Pasport untuk kanak-kanak

12:48 PM ida ahmad 3 Comments

Ibu, Nazhan Iqbal dan Iris nak ke Vietnam very soon. Tak plan pun, jadi memang tak prepare buat pasport. Jadi, surat beranak Iris x tak bawak balik Penang. Semua ada di Klang.

Ya, kami balik Penang pula since abah ke offshore dan tuk duduk sorang. Bibik tinggal Shah Alam beberapa hari sebab Pak Long dapat baby baru, baby Aidan.

Jadi, tok wan bawa kami ke JPN negeri untuk dapatkan surat beranak Iris on the spot, bayar rm5 saja. Iqbal dan ibu dah ada pasport just hopefully belum expired.



Atas ferry bersama tokwan dan ergo baby carrier baru demi berjalan di Vietnam.





Buat pasport budak kecil ni perlukan:

-Surat beranak
-Ic mak or abahnya
-Gambar 3.5cmx5cm 2 keping, background biru cerah. Atas tu over cerah,kena gelap skt, baju gelap. Sebab iris comel, diorang lupa iris pakai baju cerah.

Bayaran rm100 untuk 2 tahun. Siap dalam masa 2 jam. Settle part Iris. Malam ni, insyaAllah kami pulang ke Klang untuk buat persiapan sebelum ke Ho Chin Minh.

Bye bye abah yang masih di Labuan.

- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

atulhani said...

ida, bila nak ke vietnam nyer? best nya jalan-jalan.. tp ksian hubby awk kena tinggal yer..

| SUE | said...

bestnyer jenjalan....vietnam lagi

ida khairani said...

dah balik. 15hb-18hb ja. best2x. sampai dah blk vietnam pun, hubby tak balik lagi. huhu..