Wayang

9:17 AM ida ahmad 3 Comments





Last week kami p tgk wayang. Sejak dpt anak ni, ini 2nd time p tengok. Berjanggut dah..

1st time tgk cita toy stoy 3 di sunway carnival, seberang jaya. Iris masih baby lg time tu. Ada part yg dia nangis tp xkisah mmg ramai budak pun dlm tu.

2nd time ni kami p tgk Merong Maha Wangsa. Nazhan naik kita ja terus tidur. Iris layan movie dulu sambil ngap pop corn. Nazhan tidur dlm stroller. Then half way, Iris dah tidur. Nangis kejap then dpt susu, tidur. Aman..

Tgh dok climate, hero dok lawan dgn org jahat yg botok tu, Nazhan jaga. Sibuk dok angkat Nazhan dr stroller, kami terlepas scene org jahat mati. Ish..ish..

Scene yg hero mati aku dapat tgk. Tak suspend dah sapa yg belum tgk.. Aah mmg citu tu hero dia mati at last... Huhu.. Dramatik juga, scene ni aku xterlepas. Hehe..

Gi tgk dgn anak..mmg la xdpt nk concentrate sgt. Purpose nk tgk wayang, just nk buat something fun with my hubby.. Lama rasa tidak beraktiviti di luar rutin. Next time, cari bowling plk la.

Komen dr husband best.. Bukan cita best, aktiviti tgk wayang yg best.. Dkt ja dgn rumah. 15 minit sampai.. Suka2x.. Terkejut tergempak ja aku ajak.. tapi everything when well. Syukur...

Oh.. Lupa plk nk cita.. Aku dah masak dinner tp sebab nk catch up movie, aku p tapau. Haha!!! Tapi segan plk nk buat mcm rumah, boleh makan suka hati dpn tv. Aku dok bayang gelap gelemat(kes lama xtgk wayang). Rupanya bila scene tu siang, terang benderang pagung wayang. Malu nk bukak tuperware. Huhu..

Bila dah keluar, nk suap Nazhan pn dia xnak. Maklumlah baru ketemu pop corn. Makan pop corn sampai breakfast esoknya. Siap soh aku top up.. Hish.. Kita xada bekalah pop corn di rumah, sayang.



- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

Nurull 101 said...

waaaa... lama jgk tak tgk wayang since peknen dania 2 bln... skrg Dania dah 2 tahun.. huhu rindus zaman dulu2.. ahhaa

Yantie said...

aku pon dah berkurun tak tengok wayang...last sekali masa mengandungkan eryna dulu...huhu...skang dload n tgk kat rumah je la...sep duit...haha

ida khairani said...

semlm aku tgk lagi.. ahaha!!!.. layan kat rumah, save sikit.. saja nk tukar angin.. sangap aku dok rumah tiap2 ari..

gi ja kak huda.. kasi redah ajaa..