Projek jahitan langsir

12:54 AM ida ahmad 10 Comments

Sejak pindah ni, mesin jahit dh berabuk. Sekali guna alter langsir yg sedia ada. Tambah kain bawah bagi labuh sikit sebab hanging.





This time, aku ganti langsir bilik tidur. Sebelum ni guna yg aku buat di Miri. Memang sengaja buat begini. Tak gabung. Ada gap di tengah. Suka ati i la.. Ahaha!!! Sebab tingkap pun ada dinding di tengah.




Kenapa aku beriya nak tukar langsir bilik ni? Sebabnya bila aku tengok cermin, ada pantulan cahaya dr langsir sebelum ni. Sejak berlangsir baru 2-3 hari ni, aku tak belek diri dpn cermin sangat tp aku rasa xbanyak beza pun.

Aku rasa kalau nak yg tak ada cahaya masuk tu, kena beli kain yg block out. Lupa pula masa nak memilih kain tu. Ish.. Ish..So, kalau masih xpuas hati, terpaksa ubah position cermin la gamaknya.

Momentum telah ada ni. Lepas ni bolehlah jahit gaun utk Iris kembali.


- Posted using BlogPress from my iPhone

10 comments:

MamaAiman said...

saya sgt2 menyokong hobi ni!sebabnye skrg nak tempah langsir sgtla mahal, yg berkemahiran menjahit sgtla beruntung!!

IbuDhira said...

waahh..rajin nyaaa...cantekkk..buat sendiri genrenti puas ati kan..

ida khairani said...

Memang puas hati sebab tak payah keluar duit banyak. Ahahah!!! Setakat straight cut ni bolehlah. Yang beropol dan berskelop skelop tu, tak pandai la dik non.

Nurull 101 said...

wah..rajinnye menjahit... ida tak wat design2 graphics dah?

rubaizah said...

waaa..... bestnya jahit langsir snirik....

ida khairani said...

Best Baizah..Hehe...
K huda, Ida design simple2 pandai la, tu pun berjam nak siap. Praktice make perfect kan.. Kurang praktice tu yg tak master2 lg tu. K huda, dasyat la.Memang sangat sesuai buat design2 kat rumah ja kan. cayalah.. Income mantap tak, akak?

farah fauzi said...

bestnyer reti jahit langsir..jeles tul

ida khairani said...

farah,tak perlu jeles..saya bukan artis..

Hida Naza said...

tak penah pegang mesin jahit.
jeles lah.

bilalah nak blaja ni.
adoi

Nurull 101 said...

Ida, k.huda bukanye reti sgt pon design2. tak master lagi pon. sikit2 bolehla. tahap beginner.. ekeke.. dulu keje design2 kejap je. pastu keje bidang lain. skrg ni start design2 balik. Cuba2 jaya jer Ida.. design2 ni kene salu practise. baru tak keras tgn mcm k.huda ni... income? bukan amik tempahan sgt pon. Just tlg company member je pon. Die ade client, die outsource kat k.huda. stakat ni tak byk client lg.