Nazhan masuk Tadika Al Fudhail

3:07 PM ida ahmad 2 Comments

Esok Nazhan Iqbal akan masuk sekolah baru. Selepas puas meronda mencari tadika yang sesuai, jodoh nampaknya disini. Tadika ni agak jauh sebenarnya dari rumah tp terpaksa jgk. Nak banding dengan sekolah lama di Penang, lebih kuranglah. 10 minit jarak perjalanan. Cuma banyak taska di kawasan rumah kami. Tumbuh bagai cendawan tp semua xmenepati kriteria. Memang masa survey2 tu rasa nak buka sekolah sendiri ja.(mungkin insyaAllah,hehe)




Apa yg ibu nak luahkan bukan pasal kriteria pilihan ibu tu dan kenapa ibu pilih sekolah instead of taska. Nak cerita yg ibu dah rasa sedey nak berpisah dengan Nazhan. Huaaa:(( sedeylah. Sebab lama masanya. Dari pukul 8 ke 4 petang.

Tak pernah berpisah lama mcm tu dengan Nazhan. Aaahh sedeynya. Mudah mudahan dipermudahkan bagi kami mengharungi hari2 esok. Doakan kami berjaya ya!


- Posted using BlogPress

2 comments:

jom join ga saya

http://kokoadik.blogspot.com/2011/01/kids-kindergarden-by-siapa-saya-sayalah.html

Mama Puteri said...

Tahniah kerana memilih Tadika Tahfiz al-Fudhail. Alhamdulillah, ketiga2 hero saya adalah bekas pelajar al-Fudhail. Skrg ni ketiga2 mereka berjaya masuk ke skolah integrasi Tengku Ampuan Fatimah. Bkn senang nak masuk skolah ni. Ada ujian penilaian. Stakat ni, student2 al-Fudhail ramai yg berjaya masuk.

Just nak share pengalaman di al-Fudhail. Anak yg sulung & no. 2, masuk al-Fudhail masa umurnya 6 thn. Tapi anak ke-3 masa umur 4 thn. Alhamdulillah, berkat didikan di al-Fudhail, anak yg ke-3 ni kini dah hampir habis Iqra' 5 walaupun dia baru darjah 1.