Bahana Tukar-tukar No Handphone

2:16 AM ida ahmad 5 Comments

Abang-abang aku ada banyak no hp. Rajin sangat tukaq. Bila aku delete, tiba2 call pakai no lama. SO aku dah tak delete no diorang. So, kalau lambat reply ke satu no, aku akan sms ke no mana yg aku ada. Rupanya tindakan aku tu kurang bijak.

Ada plk la hamba Allah yg jahat p layan jawab sms2 aku ke abg aku. Semua jawapan dia munasabah sampai aku tak suspect even ada la  rasa bahasa dia agak mulia. bahasa abg2 aku kasaq la jgk. So, kadang2 aku pikir yg bini dia yang tolong jawabkan or memang bini dia yg pakai no tu.

Nak jadi cerita, aku nak pinjam keta abg aku. Aku pun minta permission seminggu sebelum event dengan hanya sms. Confirm dapat. Lega rasa. Tak payah cari lori nak angkut meja makan dr rumah bapak aku. Jadi, Ahad lepak aku pun sms dia kata nak gerak dah p ni. Dia siap tanya nak mai dengan sapa? Semua soklan n jawapan dia logik.

Bila dah sampai depan rumah abg aku, aku heran apsal mcm tak ada org. Lupakah dia? Tekan2 loceng tak jawab. Call tak angkat. AKu call and sms 2-2 no yg ada. LAst sekali dia jawab, dia ada di Mid Valley. Apahal la plk ni? Aku sabar lagi.. Aku reply yg aku nk p rumah abg aku yg lagi sorang la. DIa jawab, dia lupa abg yg mana? Damn..

Saat itu aku baru sedar yg aku dah kena main. Aku baca balik semua sms aku ke dia.. nanti aku sambung lagi..

5 comments:

betoi2..
aku pon pernah kena...
bukan skali...byk kali..
even masa blk mesia ritu pon kena jugak..
menci tau...
apa la salahnya kalau dah salah nombor tu bgtau jer la...ni siap sembang2 bagai..
esbestosss sungguh!

rubaizah said...

jahatnya org tu.. mesti dia ingat kita ni single mingle lg kan.. nak mengayat la tuuuu... eieie.. jahat sungguh...

ida khairani said...

Kurang ajarkan diorang Liza... Nak main2 pun tgk la level mana. Kalau kita dr penang turun kl semata-mata then tiba2 org kita nak p rumah ada di johor n kita tak ada sedara mara nk tumpang.. Or nak pick up tgh2 mlm ka.. Nak gurau or pekena org pun berpada laa..

Baizah, kalau dia mengayat dr awal, aku dah boleh suspect.. Ni tak..mmg mcm ckp dgn abang sendiri la.

atulhani said...

ida, kurang faham sket.. so dia tu memang abang awak atau bukan? pastu dia tanya abang yang mana tu apa maksudnya? tolong bagi conclusion hehehehe

adakah no tu orang lain dah pakai.. abang awak mmg dah tak pakai dah no tepon tu..

ida khairani said...

sebab tu ida nak buat sambungan dgn lebih details..jap ya atul..

no hp tu mmg org lain dah pakai, dia jawab mcm dia abg no 2 ida. lastly bila ida mention nk p rumah abg no 1 ida, dia kata rumah kat mana..lupa..

last jawapan tu baru ida tau dia bukan abg ida no 2. huhu..