My boy at 34 months

5:18 PM ida ahmad 0 Comments

Nazhan Iqbal masih lagi anak lelaki kesayangan ibu dan abah. Nazhan merupakan anak yg senang dijaga dan tak banyak songeh. Namun kenapa masih lagi xnak mengeluarkan ayat2 yang mampu mencairkan hati ibu?

Nazhan baru pandai gosok gigi, pakai baju seluar dan bukak baju seluar sendiri. On tv dan baru sampai pulas tombol pintu. Sejak sampai ni, asyik bertutup dan berkunci saja bilik, tak kira bilik tv,bilik tidur or bilik tuk. (termasuk pintu kereta). Kena berketuk kalau nak masuk bilik. Kunci spare kena ada kat luar, kang tertidur kat dalam bilik, xboleh ibu masuk.

Nazhan memang anak yg baik. Dia akan susun kasut kalau kasut org lain dh tersusun
tapi kalau kasut org lain berselerak, dia pun Xsusun jugalah. But bila ibu suruh susun, dia pun susun. Kalau ibu soh simpan toys pun dia dengar. Yang dia xnak dengar share toys dengan adik.:(

Sekarang ni Ibu dah pass car seat pada Iris. Nazhan ok, duduk depan tp nak pakai seat belt willingly hanya selepas 2-3 kali merajuk dgn abah. Oklah tu kan.




I love u so much. Lately ni ibu selalu marah Nazhan bila ibu ajar cakap, Nazhan berat mulut
nak cakap. Macam ada ketul emas dlm mulut. Ibu minta maaf banyak2 ya sayang. Sepatutnya setiap pagi, ibu kena set mind yg ibu kena ajar Nazhan dengan kesabaran dan sentiasa positif.
Mudah-mudahan kita berjaya! Caiyo caiyo!!!



- Posted using BlogPress

0 comments: