Raya yang tenang

5:13 PM ida ahmad 0 Comments

Selamat hari raya! Raya kami anak beranak di Penang dah xada apa. Lainlah kalau di Miri dulu masih ada undangan raya sikit2. Bagi yang kerja opis, mesti susah nak dietkan. Kejap rumah member ni buat open house, department tu ni, vendor tu vendor ni. Bersusun lagi. Kuatkan semangat, bulan ni ja. Bulan depan leh sambung diet.

Raya tahun ni bagi kami, alhamdulillah. Kurang stress. Tiap2 tahun stress bila raya sebab sedara mara berkumpul pakat dok mengumpat dan ibu sendiri bila menolong di dapur macam tak dihargai bantuan ibu. Tahun ni ibu ambil pendekatan lain. Divide and conquer. Hehe...

Lepas raya ketiga onwards bila org dah malas ke dapur, baru ibu menyibukkan diri sendiri. Ibu xsure ada org mengumpat ka tak tapi takpalah. Asalkan hati tak sakit.

Raya pun dah berlalu. Ibu teringin suasana seronok berkumpul adik beradik dan sedara mara sembang benda yg positive tanpa ada rasa xbest, bangga diri atau kutuk2 org. Tambahan, Syawal bulan bermaafan dan bergembira bukan utk menambah dosa.

Semoga kita betul2 dapat rahmat di bulan yg barakah ini. Ha, jumaat ni ada tazkirah kat rumah mak saya, dlm pukul 2ptg. Pada yg nak join, boleh sangat. Datang beraya sekali. Just ring me first.

- Posted using BlogPress from my iPhone

0 comments: