6 months going 7 months

9:49 AM ida ahmad 0 Comments

Iris akan genap 7 bulan beberapa hari sahaja lagi. Ibu lupa nk update Iris milestones. Nanti lupa plk bila dr. tanya. Penting ni tau development anak2 even anak memang mempunyai pencapaian yg berbeza. Its really individualistic kind of things. Namun, xsalah nk compare2 dgn budak lain or adik beradik lain so that kita tidak leka.


  • Roll over and back dengan meriahnya.
  • Start solid. Namun ikut mood, kadang nk makan, kadang tak nak. So far she loves pumpkin more compare to other option.
  • Weight, tak salah 7.4kg.
  • Tak p cucuk pneumokokus lagi. Aduh!!
  • Love her brother very much. Kalau abang dia buat apa2 pun, dia boleh gelak. Even abang bukan nak entertain dia pun.
  • Still can't sit unsupported.
  • Love to watch ABC videos on Mac dan tekan2 jugak bergolek di atasnya.
  • Supprisingly, dah pandai minum air guna straw. Accidently, ibu saja bagi Iris botol minum abang, sebab Iris suka gigit2 straw untuk hilangkan gatal gusi. Aleh2 ibu tengok, bestnya punya sedut.
  • Creeping.. just once tu pun macam dia tak sedar ja semasa cari puting nk menyusu. Bila ibu move back a little, Iris dah ngamuk. Kalau benda lain kita umpan, dia tak nak try creep. Just golek2, akhirnya dapat jgk.
  • Dah boleh letak dalam walker and she tends to move back and stuck there if something block it.
  • Habit bila menyusu, main mulut dan muka ibu. I love this moment so much. Kaki plk suka kangkang dengan overnya.
  • Sudah pandai menyusu sambil meniarap.

0 comments: