5 months and 30 months

10:37 AM ida ahmad 0 Comments

Iris
-Comel in her way.

-Dah kenal orang. Bila nampak kelibat ibu, dah tersenyum. Bila nampak kelibat tuk, dah depa tangan, minta diangkat.

-Very familiar dengan school time abg. Mesti jaga punya time abg p and balik school. So most of the days, iris akan hantar sama.

- Sudah kurang sikit minum susu. Asyik terliur ja tgk org makan. Gagau2 tangan nak amik apa yg melintas.

- Berat sudah 6.8kg. Lenguh2x.

- Sejak 2 bulan iris memang xnangis bila kena cucuk. Nangis terkejut ja sekejap, then pujuk2 dah cool. Masa consult dgn doc dah senyap balik dah.

- xtau consider boleh pusing ka tak. Dia suka angkat2 kaki ja utk ubah position. Ada la jgk pusing tp countable, 1-2 kali ja la so far.

-separation anxiety dah develop. Oh gosh. Bangun tak dak orang kejap pun dah melalak.

Akibat terlupa baby carrier, ibu tak mampu nak dukung Iris lama. Selamat abah yang gagah perkasa ni ada.

Nazhan
- Alhamdulillah, ada improvement. Walaupun still xpaham apa dia cakap tp dia dah bertambah banyak cakap dlm bahasa dia.

- Dia punya nak and no tu dah dengar tp ibu confius jgk mana satu yg dia sebut.

- Dulu bila dia ajuk ckp kita, susah nak dengar bunyinya sama. Sekarang dah makin sama bunyinya.

- Dah makan byk dari dulu tp still kena banyak sabar sebab mengambil masa yg lama, 1-2 jam dan berkejar kejaran.

Abang Nazhan yang tak habis2 nak tumpang mengada

Ya Allah, berikanlah daku hidayah, kesabaran dan kesihatan dalam mendidik anak-anakku. Sesungguhnya aku ingin menjadi yang terbaik buat mereka. Mudah-mudahan Engkau permudahkan bagiku jalannya.

0 comments: