Production Susu Bertambah

12:14 PM ida ahmad 4 Comments

Saya sangat impress dengan kesan 2 sahabat saya yang baru sahaja mencuba vitamin dari Shaklee. Ni feedback yang saya terima dari facebook.




Eli ni still dalam pantang. Dia mengalami alergi sejak melahirkan anak kedua jadi kena la jaga pemakanan. Dalam masa yang sama dia memerlukan khasiat tambahan untuk menghasilkan susu yang berkualiti dan banyak. Jadi produk Shaklee nampaknya sangat sesuai dengan kehendak dan keperluan Eli . Tahniah!!! Keep it up.



Ni pulak testimonial dari senior sekolah saya. Kak Farah sebelum ni guna produk lain untuk menambah production susu dan menjaga kecerdasan diri. Masalahnya dia terpaksa bangun pagi untuk blend makanan tersebut. Jadi, Kak Farah berhajat la untuk mencuba produk Shaklee yang ringkas dan mujarab ni.

Alhamdulillah, dia pun mendapat kesan yg segera. Production susu mula bertambah. Warna susu pun mulai pekat macam susu cam junjung. Anak dia pun bertambah sihat dengan antibodi yang kuat. Selsema pun cepat ja baik tanpa pengambilan ubat. Marvelous!!!. Syukur kepada Allah dengan kurnianNya.

Jadi, pada yg diluar sana, jangan tunggu lain. Mari kita memeriahkan kualiti susu badan demi kesihatan anak2. InsyaAllah, kami akan membantu, beserta iringan doa kepada Allah dan usaha yang berterusan.

4 comments:

D.I.Y Playdough

11:24 PM ida ahmad 2 Comments


Nak playdoh murah dan selamat? Cubalah buat sendiri di rumah. Senang sangat. Sukatan di bawah sekadar panduan asas. Boleh diubah ubah kalau rasa kurang sini sana. Semua bahan2 adalah merupakan bahan makanan. Jadi tak perlu takut kalau anak2 nak rasa pizza yg dia buat sendiri.


Bahan-bahan:
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan air suam
1/2 garam
3 sudu makan minyak masak
5 titik pewarna makanan

Cara-cara:
1.Gaul tepung dgn air, then campur garam, gaul lagi, then campur minyak masak.
2.Uli sampai jadi doh
3.Titiskan pewarna makanan di tengah dan uli lagi sampai warna tersebar rata.

2 comments:

D.I.Y ikan dan pancing

9:43 PM ida ahmad 2 Comments

Fishing

Ikan dan pancing ni adalah home aktiviti yg dipinjamkan kepada kami. Saya ada mention sebelum ni yang kami ada join playgroup anjuran Penang's NGO. Yang bestnya kelengkapan di centre tu banyak yg diy. I definitely akan buat in my own home very soon.


D.I.Y kayu pancing

D.I.Y Fish


Benda lain pun boleh dipancing juga


Nazhan enjoy fishing and counting the fishes. Ibu seronok sangat Nazhan dah xcampak2 toys. Dah nak main dgn cara yg betul. Banyak lagi idea2 menarik for home activity yg saya dapat. Nanti saya share kan lagi.


Adik nak 'mungai' ikan jugak

2 comments:

Resepi bayi untuk 8 bulan ke atas

9:50 AM ida ahmad 3 Comments

Resepi ni saya ada otter sikit pengalaman sendiri. Ini adalah makanan stage 3. Stage 3 ni, makanannya kaya dengan rasa dan tekstur. Bayi2 biasanya mula tumbuh gigi dan bersedia nak cuba rasa dan tekstur yang berlainan. Kalau kisar tu, dah xperlu halus sangat2 seperti sebelum ni. Makanan yg disediakan kenalah tinggi khasiatnya supaya bayi lebih kuat untuk merangkak, ambil objek dan mula berpaut sebelum berjalan.

Bubur Lobak Merah & Kacang Buncis

Bahan-bahan:
150ml air
1 sudu besar lobak merah yang dicincang halus
1 sudu besar kacang buncis dicincang halus
50 gram bubur nasi siap dikisar
1 kuib kecil isi ayam

Saiz:
2x makan

Cara-cara:
1. Rebuskan isi ayam, lobak merah dan kacang buncis sehingga ayam betul2 masak manakala lobak merah dan kacang buncis empuk.
2. Tutup api dan angkat isi ayam kemudian dikisar halus.
3. Gaulkan semua bersama dengan bubur nasi yang sudah siap dikisar.
4. Hidangkan serta merta.


Info:
Kacang buncis mengandungi serat dan protein yang tinggi.Ia bukan sahaja enak dijadikan sup malah sangat berkhasiat. Namun, ia dari kumpulan makanan iaitu kekacang yg berisiko untuk alergi. Jadi, pastikan anak anda tidak dari golongan berisiko untuk alergi sebelum mencubanya.

3 comments:

Khalifah Method

3:00 PM ida ahmad 0 Comments



Dah berapa lama ya Nazhan p school? Nearly 2 months. Teachers cakap Nazhan tak pernah nangis. Very good boy. Yes, he is very good. Ibu risau jugak, kalau sampai sekarang dia dok buat hal sendiri ja di sekolah. Oleh kerana sekolah tu mengamalkan Khalifah method, cikgu2 tak marah or paksa. They just show the way and keep saying the good words, like solat beramai-ramai, then lama2 murid tu sendiri yg akan join suff.

Ibu teringin sekali nak p check apa Nazhan buat tp masa tidak menginzinkan. Masa terlampau suntuk. Sementara Nazhan di sekolah ibu sempat layan adik, menyusu,mandi, masak..kejap ja Nazhan dah balik. Ibu ambil pukul 12.30, adik ikut. Dah tak boleh tinggal keta. Teacher yg hantar.

Sekali tu, ibu dapat hantar sampai Nazhan masuk sebab tuk temankan adik dalam kereta. Masa tu, students tgh beramai2 baca Alif, Ba, Ta.. Nazhan pun terus kelam kabut join duduk sekali. So, that day ibu tahu apa yg dia belajar kat sekolah. Bila balik, ibu pun nyanyi2 Alif, Ba, Ta ikut rentak yg sama and Nazhan pun angguk kepala n ulang sama bila sampai Ta dan Ha.

Satu malam tu, Nazhan nampak number dekat satu booklet, dia pun sebut Two. Ibu pun terus ajar One, Two, Three,Four. Nazhan follow dengan sebutan yg agak betul. Seronok dan lega sangat. Sebelum ni, Nazhan lebih interested jadi cikgu dari jadi student. Main tunjuk ja, ibu and abah yg kena bukak mulut.

So, ibu pun pesan kt school teacher dia minta tulis short note tentang every day lesson and pass to me thru a message book so that bila di rumah ibu n Nazhan boleh review sama2. Semlm kami berjaya buat home work last week. Haha..dah ada homework tu. Sampai nangis2 Nazhan xnak buat tau masa last week. Mula2 ibu bagi dia practise kat drawing paper, tp bila sampai kat English book dia, dia xnak buat. Beriya punya xnak sampai nangis2.

Ibu pun surrender lah. Kang buat xnak p school, lagi naya. Esoknya, ibu bgtau teacher xhabis buat homework. Teacher pun kata takpa. Hehe..Tu yang dapat balik homework yg sama semalam. Sementara dia minat tu dapat la buat. Last2 tu, Nazhan dah buat2 beratkan badan. Macam2 la cara dia..Akhirnya settle jgk.




Keep it up, my dear boy!

0 comments:

Susu..please dun drop

3:00 PM ida ahmad 0 Comments

First of all, posa dah qada habis ka? Hehehe.. Saya sehari ja aritu sebab pegnantkan Iris tp tiba2 sakit perut. Alhamdulillah, dah selamat qada pun.

Ramai ibu yang bf seperti saya pasti risau tentang production susu dengan kedatangan Ramadhan tak lama lagi. Insya-Allah, penyusuan di bulan puasa mampu dilakukan tanpa masalah jika kena caranya. Salah satunya dengan menambah kalori seperti makan buah kurma di waktu malam dan sahur. Satu lagi dengan mengawal kehilangan air dalam badan dengan mengambil minuman seperti Performance Drink dari Shaklee.

Ramai yang confius antara fungsi Performamce Drink dengan Energizing Soy Protein ni. 2 minuman ini adalah tidak sama. ESP mengandungi khasiat protein yang tinggi untuk penghasilan susu ibu dengan stimulasi yang berterusanlah. Performance Drink pula untuk mengelakkan dehydration iaitu kekurangan air dalam badan. Dengan ini membolehkan kuantiti susu tidak terjejas walaupun berpuasa, insyaAllah.

Paling disyorkan amalkan kedua duanya untuk kesan yg bagus. Kalau tak ada budget, ambil Performance Drink saja pun ok jgk, lagipun ia lebih murah, cuma RM76 termasuk pos, berbanding ESP RM131 termasuk pos .

Ops, maaf. Kedua-dua produk ni tiada trial pack. Kalau nak cuba apa kata tong-tong sengan kawan2. So bolehlah pakat2 rasa and nikmati perubahannya. Lepas dah cuba and puas hati, jangan lupa order dr saya lagi!

0 comments:

Susu Ibu yang best

9:25 AM ida ahmad 0 Comments

BESTkan dapat menyusukan bayi. Actually ada hormon terbebas yg membuatkan kita gembira dan kurang stress bila kita menyusukan bayi ni. Bagi yg tidak berjaya, jangan putus asa. Teruskan berusaha kerana Allah sentiasa bersama hambaNya yang berusaha.

Ramai yang sudag berjaya, tahniah! Namun, masih terus meningkatkan usaha untuk menambahkan production dan khasiat susu masing-masing. Berbilion bilion tahniah diucapkan atas inisiatif itu. Di bawah ni, ada cerita yang ingin dikongsi dan dijadikan contoh untk kita lebih bersemangat untuk memberikan yg terbaik pada bayi kita.

~credit to along

Nurul baru mencuba set E. Katanya dia terkejut susunya menjadi kekuningan dan nampak pekat sikit. Alhamdulilah, nampaknya Nurul tak hadapi masalah untuk adapt dengan set ini. Saya agak tubuh badan Nurul dalam keadaan yang sihat dan sejahtera, jadi tak banyak yang kena ‘repair’. Berbanding beberapa ibu yang memerlukan masa untuk nampak kesan, mungkin kerana gaya hidup yang sentiasa dalam keadaan penat dan stress, menyebabkan ‘banyak kerja’ sebelum susu boost up, walaupun kekerapan mengepam tu tak berubah.


Lihatlah perbezaan susu perahan Nurul dengan teman sepejabatnya. Susu perahan Nurul yg kanan. Nampak yummilicious kan? Lebih kuning.



Yang ini pula perbezaan susu Nurul sebelum dan selepas mengambil set E. 
Kiri-sebelum,putih. Kanan-selepas, kuning berkrim.


Inilah susu ibu yang kaya dengan nutrisi. Pekat, dan menggiurkan. Insya-Allah, kepada sesiapa yang mencuba dan mengikut aturan, serta terus tekun berdoa dan bertawakal, masanya akan tiba juga untuk menjadi seperti Nurul (atau lebih lagi). Tak semua orang akan mujarab pada masa yang pantas, bergantung kepada keadaan tubuh badan kita. Ada orang yang badannya banyak sel rosak, hormon tak stabil akibat penat dan stress, mungkin memerlukan sedikit masa. Tetap, istiqamahlah, rujuk kepada orang yang mengedarkan kepada anda, sebab apa jadi begitu begini.

Ada sesetengah orang mungkin mengalami healing crisis, antara lain badan rasa penat, lesu, tapi ia adalah normal. Badan kita sedang membuang toksin dan merepair apa yang patut, menyebakan badan rasa lemah2. Saya juga pernah mengalaminya. Cara mengatasinya ialah dengan minum air dalam kuantiti yang banyak dan teruskan berdoa. Ada yang terus berhenti sebab katanya tak sesuai.

Ya memang ada jenis2 orang yang tak sesuai, terutama dengan set yang mengandungi alfalfa, iaitu mereka yang berpenyakit buah pinggang dan SLE /penyakit lupus. Orang yang ada diabetes tak sesuai mengambil soy protein atau mungkin ada orang jenis elergi dengan jenis vitamin (seperti orang yang alergi dengan sesetengah kandungan ubat)

Ini cerita Idayu pulak yang hasilnya lambat sedikit selepas menganbil Set B. Namun dia tetap konsisten dan menghubungi wakil Shaklee untuk diberi konsultansi. 2-3 minggu selepas itu Idayu telah memesan full set, tambah Soy Protin lagi2! Kagum2x. Tahniah diucapkan kerana beliau terus bersabar dan percaya dengan produk ni. Alhamdulillah, mari kita doakan kejayaan Idayu dalam misi penyusuannya.

0 comments:

Harga Minyak Naik

10:40 PM ida ahmad 0 Comments

Subsidi minyak dikurangkan 5sen. Means harga minyak sudah naiklahkan. Berkuatkuasa 12 mlm ni. Huaaa:((

Harga gula pun naik 25sen. Banyak tuh. Dia tak kata naiklah. Dia kata subsidi dikurangkan. Muliakan bahasa..

0 comments:

Sapa nak sunat?

4:44 PM ida ahmad 1 Comments

Ooo..saya sudah..My kids ja belum. Ingat sabtu ni nak bawak Iris p sunat. Anak sedara saya masa lahir terus disunatkan. Iris masa di Miri tak ada doc nak buat. Satu klinik tu, soh datang bila 5 months. Bila dah 5 months, kami di Penang. Check up plak di paed laki. Terlupa lagi..

Badan pun dah montok tu. Kesian Iris. Ibu baru teringat, tuk dah marah2. Huhu. Kesian ibu jgk. Banyak benda nak kena buat. Kelam kabut ja. So, ibu decide nak p buat Sabtu ni tp abah tak balik. Abah kena p offshore lagi. Should we wait for him? Hmm..


no ibu..please no..

1 comments:

Star Khaliff

8:29 PM ida ahmad 2 Comments

So far so good. Nazhan have a lot of improvement. Maybe sebab exposure kat school and also about time already. Kenapa ibu pilih Star Khaliff at the first place sebab ibu tengak student2 kat situ baik2 belaka. Memang teacher2 tu serapkan nilai2 murni dan adab sopan cara Islam. Diorang tak marah2 budak.

Nazhan ni dia suka mengikut budak dari org tua. So, kalau ramai budak nakal yang dia jumpa, ibu risau dia tiru plk. Sayangkan kalau kami pindah Bukit Raja. Rumah kami dah dapat CF. Bolehlah nak pindah sebulan 2 lagi kot. Hehe.. tapi tak tau la nak hantar Nazhan ke sekolah ke tak kat sana.

Ibu plan nk buat play group ja kat rumah. Bestkan kalau menjadi plan ibu tu. Adalah tempat ibu2 dan anak2 berkumpul bagi mereka yang tak di hantar ke taska. Tak ada bayaran tp parent kena join samalah expecially for housewife like me. Anak2 nak yg baik2 dan tak ganas ja. Haha!! Boleh gitu. Janji ibu mereka ada untuk menegur mana yg tak kena. Nazhan ni suka sangat berkawan tp ibu nak pilih kawan yg boleh dibuat contoh. Diakan suci murni ja.



Ibu ada bawak Nazhan join satu play group ni kat Penang, organize by NGO for special person mcm kami ja. Haha. Kat Bukit Raja/Shah Alam/Klang ada tak ha?


2 comments:

Resepi untuk bayi 6 bulan ke atas lagi

10:45 AM ida ahmad 0 Comments

Ni resepi untuk stage 2. Stage 2 ni kisahnya nak perkenalkan rasa baru. Antara yang boleh diberikan kepada bayi adalah buah buahan dan sayur sayuran seperti epal, pir, pisang, kentang dan lobak merah. Semua kena lenyek dulu untuk jadikan puri. Stage 2 ni lebih kurang pada usia bayi 6 bulan setengah gitu, more or less.

Bubur Nasi & Jagung

Bahan-bahan:
150 ml air
10g jagung dicincang halus
bubur nasi yg dikisah halus tanpa garam


Hidangan:
2x makan

Cara-cara:
1. Panaskan air sehingga sederhana panas dalam periuk.
2.Masukkan jagung yang dicincang halus dan kacau sehingga masak/lembut.
3.Gaulkan dengan bubur nasi sekejap.
4. Terus hidangkan.

Info:
Jagung adalah sumber serat yg baik. Pengambilan serat yg mencukupi akan membantu elak sembelit.

Tahu tak pasal bakteria baik bifidobakteria? Kenapa dia baik? Sebab dia pelihara sistem penghadaman. Jadinya nutrien seperti zat besi, zink, vitamin A & C dapatlah diseram secara optimum. Tu la banyak makanan baby or susu ni diformulakan bersama bifidobakteria ni.

0 comments:

Kenapa saya ambil?

9:18 PM ida ahmad 0 Comments

Sebagai ibu dan isteri juga anak kepada mak sendiri, saya memang perlu sentiasa sihat. Kalau dulu bila selsema, relax aja, biar baik sendiri. Ke klinik, teramat la jarang. Namun, bila dah ada tanggungjawab yg besar ni, kesihatan amat penting bagi saya. Bila rasa tak sedap badan ja, saya sangat risau. Saya akan pikir apa yg saya makan dan apa yang menyebabkan saya sakit. Saya akan cepat2 cari ubat untuk sembuh.

Alhamdulillah saya memang jarang sakit tp husband saya kata, kami ni walaupun jarang sakit sekali sakit teruk. Cuba bayangkan kalau saya jatuh sakit, sapa nak jaga anak2 saya? Husband dah la away.. So far sejak berjauhan ni, alhamdulillah. Saya dikurniakan kesihatan yg amat bagus. Ada batuk dan selsema last week tp badan masih segar untuk menjaga anak2 saya. Begitu juga anak2 saya. Dua-dua jenis jarang sakit.

Demi keluargalah, saya mula mengamalkan pengambilan vitamin. Saya nak sentiasa sihat dan bertenaga untuk mereka. Saya perlu sentiasa cergas untuk ligat Nazhan makan, main polis entry, coach bola dia dan untuk dukung Iris yg montel. Sebenarnya saya tak suka dukung anak ni tapi dah rumah mak saya 2 tingkat dan bilik banyak, terpaksalah jugak. Dulu di Miri, kami banyak lepak hall ja. Malam nak tidur, baru naik. Tu pun ada husband untuk mendukung budak-budak ni.

Sapa kata kerja ibu di rumah senang atau relax ja? Bagi saya 24 hours tak cukup untuk
saya manfaatkan sepenuhnya. Untuk bahagikan masa untuk Iris, Nazhan, mak saya dan diri sendiri. Husband dah lepas tangan since dia berjauhan dari kami. Supaya saya tidak membazirkan masa yg saya kata tak cukup tu untuk berehat, sebab tu la saya amalkan supplement ini.

Ikutkan poket saya lagi la kempis berbanding org yg dpt gaji tiap2 bulan. Lagi satu, saya ni kurang berdisplin part2 makan vitamin ni. Hehe. Tambah2 time dah nampak perubahan and sihat walafiatkan. But, demi anak2 dan supaya suami tak cari lain. Haha..kena mulakan dari awal.



0 comments:

Gambar pasport

12:12 PM ida ahmad 8 Comments


Hehe.. ni gambar Nazhan untuk school purpose. Ibu amik kat rumah and edit background. Susun dalam 4r saiz, dapat 4. Lighting tak balance sebab amik tepi tingkap. Malas nak edit lebih2, lagipun bukan legal purpose pun.


Di bawah ni aksi-aksi comel dia dengan actual background sebelum dapat yg perfect one.



8 comments:

Resepi untuk bayi 6 bulan ke atas

4:56 PM ida ahmad 1 Comments

Mari salin resepi sebelum hilang lagi. Haha..

Untuk minggu pertama atau kedua, mulakan dengan bubur nasi dengan dicampur susu ibu supaya bayi familiar with the smell. Buatkannya lembik supaya mudah ditelan.

Lepas 2-3 minggu berikutnya, bubur nasi boleh ditambah dengan sayuran atau buah-buahan kerana kurang mengundang alergi berbanding daging. Daging mungkin boleh dimulakan after 8 months.

Mari tengok resepi yang saya jumpa ni.

Bubur Lobak Merah & Kobis Bunga

Bahan-bahan:
25g lobak merah, 25g kobis bunga, 150ml air, 50ml susu, 20g bubur nasi

Untuk:
2x makan

Cara:
1.Rebus lobak merah dan kobis bunga dalam periuk hingga empuk dan kemudian lenyekkan.
2.Kemudian, gaulkan sayuran lenyek tadi dengan air suam serta susu.
3.Boleh dimakan bersama bubur nasi seperti lauk atau digaul terus dengan bubur nasi.

Khasiat:
Lobak merah merupakan sumber yang baik untuk serat makanan dan beta karotena.
Beta karaotena merupakan prekursor vitamin A, sangat penting untuk daya penglihatan yang baik.

1 comments:

Hilang lagi

4:47 PM ida ahmad 0 Comments

Buat sekian kalinya, ibu salah letak iPod touch yg comel ini. Sepanjang hari xguna jadi xdicari pun. Tp bila nak tidur dah, baru melilau cari. Maklumlah, lampu tidur bilik kami, abah dah letupkan tp banyak kali keluar, asyik lupa beli ja. Jadi application flashlight yg jadi pengganti lampu tidur.

Dari pukul 12-1 pagi ibu xdapat tidur sebab kepala weng dan badan kepenatan dok mencari benda kecil yg xboleh dibuat miscalled ni.

Last2 kita tidur kegelapan and aircond plk gagal berfungsi. Selamat kipas angin masih setia berkhidmat. Dulu ada abah langgan alert utk bunyikan iPod dr web browser tp setakat sebulan ja la, free trial.

Keesokkannya bila siapkan beg Nazhan ke sekolah, baru perasan ada di poket tepi beg tu rupanya. Selamat tak terbawa ke sekolah lagi. Ibu letakkan sebab banyak sangat barang nak bawak naik kelmarin.

Hopefully xhilang lg la lepas. Ibu terus buatkan pouch kecil utk simpan iPod. Still ia bukan solution utk iPod tu xhilang. Jadi ibu set kan alarm ja la untuk everyday. Kalau terhilang lagi, kita tunggu alarm bunyi.

0 comments:

Penang Cutilah

5:54 PM ida ahmad 2 Comments

Setiap 7 Julai mulai tahun ini diisytiharkan sebagai cuti umum di Pulau Pinang sempena pengiktirafan Georgetown sebagai Tapak Warisan Dunia oleh Pertubuhan Pendidikan, Sains dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO).

Ramai yang tau ni sebab dah baca kat paper 18 jun lepas atau kerja di Penang sendiri. Napa aku taktau? Sebab aku terlepas nak baca paper hari tu, husband and mak aku yang baca tak bagitau and sebab aku kerja dari rumah ja.

Disebabkan itu, aku, Nazhan dan Iris dah p ting tong taska Star Khaliff pagi2 semalam Dah 3x tak bukak, baru check gate. Tengok2 tuh ha, mangga besaq dok terletak. Huahuahua. Patutlah Nazhan tak nak kiss or salam aku beriya punya. Dah tau, dok buat diam ja. Bertuah sungguh. Mungkin dia ada cakap German bgtau tp aku yg tak paham.

p/s: :(( German kalah

2 comments:

5 months and 30 months

10:37 AM ida ahmad 0 Comments

Iris
-Comel in her way.

-Dah kenal orang. Bila nampak kelibat ibu, dah tersenyum. Bila nampak kelibat tuk, dah depa tangan, minta diangkat.

-Very familiar dengan school time abg. Mesti jaga punya time abg p and balik school. So most of the days, iris akan hantar sama.

- Sudah kurang sikit minum susu. Asyik terliur ja tgk org makan. Gagau2 tangan nak amik apa yg melintas.

- Berat sudah 6.8kg. Lenguh2x.

- Sejak 2 bulan iris memang xnangis bila kena cucuk. Nangis terkejut ja sekejap, then pujuk2 dah cool. Masa consult dgn doc dah senyap balik dah.

- xtau consider boleh pusing ka tak. Dia suka angkat2 kaki ja utk ubah position. Ada la jgk pusing tp countable, 1-2 kali ja la so far.

-separation anxiety dah develop. Oh gosh. Bangun tak dak orang kejap pun dah melalak.

Akibat terlupa baby carrier, ibu tak mampu nak dukung Iris lama. Selamat abah yang gagah perkasa ni ada.

Nazhan
- Alhamdulillah, ada improvement. Walaupun still xpaham apa dia cakap tp dia dah bertambah banyak cakap dlm bahasa dia.

- Dia punya nak and no tu dah dengar tp ibu confius jgk mana satu yg dia sebut.

- Dulu bila dia ajuk ckp kita, susah nak dengar bunyinya sama. Sekarang dah makin sama bunyinya.

- Dah makan byk dari dulu tp still kena banyak sabar sebab mengambil masa yg lama, 1-2 jam dan berkejar kejaran.

Abang Nazhan yang tak habis2 nak tumpang mengada

Ya Allah, berikanlah daku hidayah, kesabaran dan kesihatan dalam mendidik anak-anakku. Sesungguhnya aku ingin menjadi yang terbaik buat mereka. Mudah-mudahan Engkau permudahkan bagiku jalannya.

0 comments:

Sharing is caring

11:32 PM ida ahmad 0 Comments

Susah sungguh nak cari masa nak update blog. Lama2 blog ni jadi photoblog aja. Hehe. Sementara budak2 tengah lena ni, ibu nak annouce yang ibu dah launch blog baru, www.shakleeshop.blogspot.com.

Ibu akan share info2 kesihatan kat blog ni. Kalau ada yang berminat nak cuba trial pek boleh email ibu. Kalau dah memang guna produk Shaklee, baguslah. Boleh dapatkan member price dengan guna id ibu. Takdak kisah punya. By the way, ibu member untuk tupperware and DCL juga. DCL ni, mak ibu yang beriya dulu nak guna produk dia, tapi hangat2 ja. Bolehlah kalau sapa2 nak order or beli sendiri guna id ibu. PM ja di yahoo messanger, ika248 ok.

Sharing is caring :X

Yummy baby

0 comments: