New dress..yea yea

12:49 PM ida ahmad 0 Comments


Yeah. Gumbiranya hati dpt siapkan dress baru untuk Iris. Guna balance2 kain yg ada ja. So seksi la sikit anak dara i. Banyak betul dugaan masa nak buat. Boleh siap dlm 1-2 jam jadi sehari semalam.

Baru potong kain, Iris dah jaga. Then bagi susu, tidur balik. Baru nak keluarkan mesin jahit dr kotak, abang Nazhan plk jaga. Jahit sikit, dah adik jaga. Stop la terus.

Bila dah malam, stay up menjahit. Abang Nazhan pun stay up jgk menyibuk. Siap dok atas riba lagi. Over sungguh. Bila dah xlarat nk melayan dia, hantaq masuk bilik tidur, kejap ja dah lena.

Ibu pun terus Isyak. Lepas solat baru ja ngadap mesin, adik pulak jaga nk susu. Waaa, dugaan2x. Pagi ni lepas subuh ja terus ibu p sambung.

Heehee. Berjaya jgk siapkan before Iris bangun. Actually ikut tutorial dari sifu Maya buat blouse. Selamatlah Iris dah ada body cutting. Hehe. So nampak mcm gaun jgk la bila pakai.

Hari ni ibu nak p cari kain cute2 untuk buat dress lagi. Banyak kenduri nak attend ni. Sapa nak buat tempahan pun boleh. Bagi kain sendiri, nanti saya jahitkan. Hehe.

0 comments: