Musim kenduri

11:59 AM ida ahmad 0 Comments

Errr, mission nk buat entry everyday tersasar. Week ni ibu busy sikit. Sabtu ada kenduri aqiqah dan besday Hayki, pak sedara yg sebaya Nazhan. Sempena dengan itu, depa jemput anak anak yatim dr Ipoh.

So, ibu pun nak clearkan baju2 lama dr dlm almari dan beg utk budak2 tu. Dpt la 2 kotak. Actually banyak lg tp telah disaring oleh cu dan maid baru ibuku.

First time dpt join kenduri mcm ni. Dok di Miri selalu tak balik kenduri. Harap raya ja. Since kenduri aqiqah, ada daging lembu dan kambing ja.

Hari ni kami p wedding Hizrat di Taman Koskam tp signboard kt depan taman tulis Taman Pokok Sena. Dah terlepas pun ke Irsyad, kena patah balik.

Mission ibu nak makan ayam masak merah tp tak dapat. Depa pun lauk daging jgk. Huaa:((. Harap2 next week kenduri Matfaq dan Gmon ada ayam masak merah yg sedap dan menjilat jari. Ibu buat sendiri tak sama la n tak feel.

Kami xdan jumpa pengantin sebab kena bergegas balik. Jumpa dengan Nik, Tibo, wife and baby Fatimah aja. Comel gilos and putih melepak lepak. Anyway, congratulation to Hizrat. Semoga berbahagia sepanjang hayat.

0 comments: