Getting started

9:44 AM ida ahmad 0 Comments

Oo baju baju dari online shop ibu, motherschoices dah hampir habis. Hari tu ambil tak banyak stok sebab nak try market dulu. Ibu rasa nak venture sebagai supplier kot in da future bila ibu mampu p oversea sediri dapatkan stok. Sebenarnya tak sabar nak dapatkan stok sendiri tp mcm mana nak berurus niaga dengan 2 budak kecik yg tak boleh ditinggalkan ni.

Kalau usung p oversea belum tentu lagi dapat deal biz dengan aman. Abah dia lagi. Hehe. Duit dah la cukup2 makan ja. Sekarang dalam kedai online ibu tinggal tshirt Oshkosh untuk 2 years boy, tshirt Barbie untuk girl 6 years, romper Carter untuk girl 12m dan overall denim skirt Adams Kids untuk 5 years old girl sahaja.

Meanwhile ibu ingat nak mula menjahit dress untuk Iris. Dah besar anak dara saya ni. Kena bagi lady like sikit. Kang orang confius plk. Susah betul nak dapatkan momentum nak start menjahit ni.

Satu lagi benda yg ibu nak try buat is application untuk iPhone. Anybody dah ada pengalaman? Ni my husband punya idea la. Dia yg suka sangat tp since saya dah ada programming background baiklah asah balik. Kalau tak sia2 ja belajar di MMU dan duit TM sponsor kan. Dah la tak keja.

Podcast ada, buku pun dah ada di Popular. Hehe. Tinggal nak mulakan langkah ja. Rajin ida rajin!!! Sapa2 member yg buat or kenal member buat apps for iPhone kenalkanlah ya.

0 comments: