39 weeks checkup

5:54 PM ida ahmad 0 Comments

Yesterday, we met our gynae again. Baby is +-3kg already. Heavier than your big brother's birth weight. Kepala baby baru nak masuk jalan keluar tapi sikit sangat, maybe paras atas kepala aja. Ibu plan nak beranak normal so kalau baby lambat lagi keluar, means bertambah berat and besar. Ohh, susah nanti ibu. So, tunggu tuk sampai Jumaat ni, adik boleh keluar ya.

Lif di Columbia hospital rosak pulak. Adeehh, means that kalau admit awal and bukaan dah bukak setakat 2cm, dia nak soh masuk labour room dah. Selagi ada masa jalan sendiri naik tangga sebab bilik and labour room different floor. Boleh cam gitu. Ibu taknak la masuk labour room awal2. Biar lepak kat rumah aja la nanti, sampai rasa nak terkeluar dah. Hehehe.. Minta2 sempat la, amin..

Bag untuk dibawa ke hospital baru ja complete. Tinggal camera aja belum masuk. Beg abang Nazhan asing, in case kena tumpangkan dia kat mana2 kalau terberanak awal. Beg dia pun tinggal masukkan susu and bekas air. Hopefully adik boleh tunggu tuk sampai supaya tak payah nak menyusahkan orang lain. Abang Nazhan ni nampak ja diam tapi mengamuk boleh tahan jgk. Kalau siang mungkin nak hantar ke pusat jagaan untuk tinggal sehari di sana since kawan2 abah semuanya keja waktu siang. Waktu malam boleh la nak tumpangkan pada orang yg dah berkeluarga. Boleh Nazhan leka kalau main dengan kawan2 sebaya.

Last but not least, I love u, adik :X

0 comments: