38 weeks checkup and sewing project

4:21 PM ida ahmad 0 Comments

Yesterday we went for another checkup. Next week, dah start weekly checkup. According to Dr. Aida, placenta is matured enough but still functioning well. Air ketuban ok. Berat baby +- 2.8kg. Sex? Huh.. ada progress sedikit. But still she dun want to confirm 100% sebab baby tak kangkang habis. Cuma tak rapat macam selalu so she found a burger shape there.

Ibu maintain 64kg like last 2 weeks. Tapi hari makin hari, rasa perut sangat stretch and punggung sakit bila berdiri lama and menanggung berat yg melampau. Hopefully everything gonna be fine. Planning of not taking any medication or pain relief during labour tapi masih tak belaja macam mana nk menghadapinya practically just asking from more experience persons.
Ibu harap adik dapat keluar sendiri macam abang dulu tanpa ibu perlu push2 or rasa sakit tapi doktor pesan soh tunggu doktor dulu this time. Huhu...

Anyway, here are last few sewing projects for welcoming new baby.

Dress-kain best macam kondroi tapi tak banyak design yg cun

Barut

Hood Blanket- baru angkat dr jemuran, kedut seribu tapi kain best, sedap

Nursing pillow with zipped cover


These all are addition to one dress and bedsheet set yg dah lama siap. If only i know exactly the baby going to be a girl, maybe i can make more dresses. But its ok. Baju abang dah banyak. Pakai dulu la, sementara nak besar ni.

Barut tu pun just buat 4 untuk standby in case terberanak awal, before tuk sampai bersama barut stok Maklong yg sedia ada dengan pelbagai saiz. Doakan saya selamat bersama baby ya.

0 comments: