Gold Coast The Beginning

12:31 PM ida ahmad 0 Comments

OOO...panjang betul nak cerita pengalaman di Gold Coast. Kalau boleh nak cerita details untuk tatapan org lain yg teringin ke sana sebab masa nak p sana susah sungguh nak cari info dr bloggers lain. Apa yg dicari tak jumpa2. So, kalau boleh catatan saya nanti boleh dijadikan rujukan yg lain.

First of all, mmg seronok sangat. Memang berbaloi, fun, best, superb and amat puas hati, regardless kekurangan sikit2 here and there.

Here we go. Kami bertolak Sunday morning. Perjalanan ambil masa 8 hours. Sangat kematu punggung kalau tak jalan2 atas flight. Mujur terjumpa member lama atas flight, ex-MMU, Yan yang nak venture Australia for her IT project. Dasyat2. Dari enjin ke accounting sekarang bidang IT pulak. Aku jugak yg dok berabuk tak berhasil.

Sampai Coolangatta Airport around 8pm sana, 6pm Malaysia time. Australia straight pasal barang2 yg dibawa masuk. Almost every one kena check luggage and berjawab soalan. But luckly us, kami tak kena punggah luggage sebab berjaya menjawab soalan kastam dengan penuh confident dan tak menimbulkan syak wasangka.

Kami amik cab dr airport ke St. Marie Apartment yg terletak di Burleigh Heads.Kami book apartment ni dari wotif website. Cab rate ikut meter, kami kena around AUD33. St. Marie Apartment rate is AUD70 per night. Bilik dia lengkap dengan kichen with all the stuff, dining hall, living hall and bathroom with washing machine and dryer.

Kichen from dining hall view

Kichen from living hall view


Bath room

Washing machine and dryer

Malam tak ada aktiviti. Kami dah makan atas flight. Kat airport ada beli mee segera, makan tu aja dengan coklat untuk supper. Menu yg sama jgk untuk breakfast esok. Nanti kita sambung lagi.

Bedroom-Nazhan yg liat nak bangun esoknya

Dining Corner

Living Hall

0 comments: