Nazhan yang meniru Benjamin Button

7:31 AM ida ahmad 0 Comments

Hmm..Alhamdulillah so far so good. Ibu and Nazhan dah sihat. High hope that baby dlm belly pun dlm keadaan sihat sejahtera. Kesian jgk kt baby no 2 ni. Belum scan lagi. Time Nazhan dulu masa p 1st test kt klinik pun dah boleh scan. Kali ni ingat nk p klinik biasa aja tp since 1st visit pun macam tak best so ingat mmg nk terus ke Columbia. Cuma nk kena dpt refference letter dr klinik. Dulu2, dapat reff letter since pernah gugur but ING cakap, confirm pregnant aja means buat pregnancy test kt klinik dah boleh dapat reff letter utk ke hospital.

Tak sabar rasanya nak tgk baby dlm perut ni. Kadang2 rasa gerak2. Padahal awal lagikan. Angin kot. Tapi ibu ada kerisauan la jugak. Since lately ni ada rasa sakit dada. Selalu dapat rasa macam heart beat laju sikit.

Nazhan plk tiba2 suka merangkak and sekali tu siap creeping lagi. Pelik plk ibu rasa. Dah jadi Benjamin Button ke anak aku ni. Tangga memang malas nk climb down since dah master that skill once. Nak kena dukung turun tangga kalau tak memang akan melalak kat depan tangga walaupun ibu dah lama turun bawah.

However, ada good news jgk. Selera makan dia dah bertambah. Mungkin sebab production susu ibu yg merudum. Tapi kesian la time2 nk makan, selalu kena marah dengan ibu sampai berair mata sebab suka panjat meja makan. But the next time makan still nak buat jgk. So ibu akan repeat sampai la Nazhan faham.

Sekarang ni, bila ibu marah dari jauh sebab masukkan toys or anything dalam mulut, Nazhan buat dek aja. Kalau datang dekat baru nak hand it over. Kalau time ibu marah tu dah mmg dekat, sama ada Nazhan hempas benda tu or hand it over nicely tapi still akan ulang bila aja kita lepas pandang.

So marilah kita sama2 sabar dengan diri masing ya Nazhan. Ibu sabar dengan Nazhan, Nazhan pun kena sabar dengan ibu. Ingat, Ibu sentiasa sayang Nazhan ok.


0 comments: