Macam-macam

11:18 PM ida ahmad 0 Comments

Aerobik
Last week, ibu join aerobik anjuran HSE (Health and Safety Enviroment) department tempat abah kerja. Best sangat. Ibu memang suka bersosial cuma x ada orang nak bersosial dengan ibu. Huhu.. Lagipun lemak2 ibu dah bertambah degil. I really need exercise. Nak aerobik dalam rumah, segan la dengan Nazhan. Ibu xcute macam Nazhan. This week ada juga tapi since abah ke KL, so nobody boleh jaga Nazhan like last time. Abah bawa Nazhan jalan2 di KRP during that session. Hmm..so kesimpulannya xdapat la ibu memecahkan lemak2 yang terkumpul ini dan tak slim la ibu..

Crawler
Nazhan dah boleh merangkak. Ada la dalam 4 tapak ke hadapan. Ibu ingatkan Nazhan memang nak by pass crawling. Terus nak jan jan jalan..rupanya just lambat aja. Tak kisahlah..Abah p KL kononnya nak belikan walker untuk Nazhan tapi x jadi beli since tak ada yang berkenan dan mahal2 belaka, plus abah malas nk usung sebab dia ada mission sendiri ke Lowyat. Still abah belikan handphone mainan utk Nazhan. Kenapa entah, you tak layan sangat dengan hp tu. So childish kot Nazhan kan. I'm a big boy now la abah. I just want the laptop so that i can beat you in programming lesson.

Programming
Yaahh...abah started to learn programming recently. His intention is to develop software for Mac. Hebatkan abah..Tabik spring sama dia. Toing toing toing..Sekarang ni, abah tengah kena penangan Mac. Window dah tak pandang. He even installed Leopard in our Dell laptop. Among his bonus list is to replace our old PC with Mac Mini. Abah..abah..we'll see whats next in his list.

Bonus List
Well, it's a long list actually and most of them come from Apple store. Demi untuk mengambil hati ibu, he also promise to buy me thing from that store as well. And then tiba2 la pulak, hp ibu rosak. Displaynya jadi macam water color. Sedih ibu. Memang dah menjadi tradisi ibu sejak dr U utk trade in hp sebelum rosak dan sementara ada value. Tak pernah pulak hp ibu rosak macam gini. So tadi di Bintang, abah try2 tanya harga trade it. :D rupa-rupanya masih ada value hp ibu tu. Alhamdulillah, best sangat. So mungkin ibu akan ambil hp Nokia 3G plg cikai sebagai ganti atau kita nantikan produk terbaru dari petani epal.

Shopping
Jalan2 di Bintang, ibu telah merembat sepasang jeans dan baju :D. Tak sangka pulak ada yang ngam dgn body ibu yg sihat ini. Ibu memang xshopping baju di Miri sebenarnya. Plan asal cuma nk cuci mata sebagai terapi minda. Namun memandangkan sudah agak lama ibu tak memboroskan duit abah, ibu pun belikan jua. TQ abang. Menengok koleksi baju yg cantik2 membuatkan ibu berazam untuk menguruskan badan secara serius. Sebelum ni xserius langsung. Macam mana nak serius, stok coklat abah beli dari Labuan tu sangat la tempting dan meruntun jiwa...Argghhhh..tidak..aku harus kurus..tapi..ada tapinya..bila dah kurus, nafsu shopping pulak bertambah. Hmm..so macam mana abang. Nak Ida slim ka chubby??

0 comments: